Overborgmesteren åben for at lukke vandscooternes smuthul

Frank Jensen er lydhør over for et forslag om at kunne lukke ned for passagen ind til Københavns havn fra sydsiden.

Da to unge kvinder lørdag aften mistede livet i Københavns Havn, brugte føreren af den indvolverede vandscooter passagen i Sydhavnen til at komme ind – og også til at flygte væk igen.

Det er disse ti åbninger ved de såkaldte stigborder ved Sjællandsbroen, som Bådklubben Valby foreslår, at man gør noget ved. Helt konkret vil de lukke otte af de ti passager permanent, mens man mekanisk skal kunne lukke op og ned for de sidste to.

Så når der er fartbøller i havnen, kan man afskære denne flugtvej, så politiet kan komme fra nord, trænge dem op i en krog og fange dem. Et forslag som Københavns overborgmester, Frank Jensen, ser på med interesse.

- Jeg lytter til alle gode forslag, og jeg er sikker på, at vores havnemyndigheder og politiet også i den kommende tid vil drøfte, hvilke foranstaltninger man kan tage for at komme denne her vanvidssejlads i havnen til livs, siger Frank Jensen.

Mødes med justitsministeren

Tidligere på dagen mandag appellerede overborgmesteren til justitsminister, Søren Pape Poulsen, om at give politiet mulighed for at konfiskere vandscootere og jetski ved store overtrædelser af fartgrænserne.

Siden er Frank Jensen blevet inviteret til møde med justitsministeren, politiet og andre relevante myndigheder for at drøfte konkrete tiltag, der skal sætte en stopper for problemet.

- Jeg er super glad for, at ministeren har taget imod min opfordring til, at vi nu får talt det her igennem. Vi får set på sanktionssystemet, der er for vanvidssejlads i vores havn. Nu skal der ske noget. Den tragiske hændelse lørdag aften må ikke gentage sig, lyder det fra overborgmesteren. 

Vandscootersejlads er normalt kun tilladt i en afstand på 300 meter fra kysten, og i Københavns havn er det udelukkende lovligt ved forudgående, skriftlig aftale.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere