Overborgmester vred på regeringen: ”De flår os”

Københavns overborgmesteren føler, at regeringen flår, mobber og basher København efter ny regning.

Overborgmester Frank Jensen anklager nu regeringen for københavnerbashing og mobning efter regeringen på to dage har offentliggjort regninger for 800 millioner kroner til København i kommunal udligning.

- Jeg er vred, jeg er virkelig vred. Det her er så urimeligt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de snart ni år j, jeg har været overborgmester; at vi har en regering, der på den måde basher mod København, siger overborgmester Frank Jensen til Politiken.

Udtalelsen kommer efter regeringen i tirsdags præsenterede Københavns kommune for en ekstraregning på 540 millioner kroner udover de 1,1 milliarder kroner i kommunal udligning, som kommunen i forvejen sender afsted.

P-indtægter rykkes til staten

Dagen efter annoncerede indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at parkeringsindtægter ikke længere skal ende i kommunekassen men hos staten, og det har fået overborgmesteren til at lange ud efter regeringen:

- Jeg er med på, at vi skal bidrage til Danmark i balance, også til udligning. Jeg siger, at det skal hvile på et ordentligt grundlag. Nu faldt udligningsreformen til jorden, så kan man da ikke bare sidde tilbage i Folketinget og sige ”nå så tager vi alligevel 540 millioner”, og dagen efter lancerer man et parkeringsangreb mod os på 225 millioner. Og udligningsreformen står stadig og blinker til efter næste folketingsvalg, hvor vi så skal flås for endnu flere penge. Det er en skrue uden ende, siger Frank Jensen til Politiken

I et mailsvar til Politiken afviser ministeren, at de er ude på at genere København, og at parkeringsindtægterne rykker til staten, så kommunerne ikke kan drive pengemaskiner.