Overborgmester punkterer Alternativets roma-forslag

Københavns overborgmester skyder Alternativets forslag til problemet med romaer ned.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Gør tiggeri lovligt.

Men det er ikke løsningen, at vi har et større antal mennesker, der lever et usselt liv på gaden med de store gener, det medfører af uhumske ting i vores by.

Frank Jensen, Soc. Dem, overborgmester i København

Det mener Alternativet kan være en løsning på problemet med romaer i Københavns gader.

Men den hopper Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc. Dem., ikke på, skriver P4 København.

- Det er jeg fuldstændig uenig i. Vi får endnu flere, der kommer og tigger, hvis vi gør det lovligt, siger han til P4 København.

- Mange mennesker synes, det er synd for tiggerne, og det forstår jeg godt. Men det er ikke løsningen, at vi har et større antal mennesker, der lever et usselt liv på gaden med de store gener, det medfører af uhumske ting i vores by, siger Frank Jensen.

Læs også Alternativet om romaproblem: Vi kan ikke straffe os ud af fattigdom

Venstre er enig med oveborgmesteren: 

- Alternativets forslag om at afkriminalisere tiggeri og gøre det trygt og rart at være i København, vil få endnu flere til at søge herhen, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre i København, siger hun til P4 København.

Alternativet mener også, at man bør oprette et transithus for udenlandske hjemløse og give gratis adgang til offentlige toiletter.

- Vi kan ikke straffe os ud af fattigdom. Det er dyrt at smide folk i fængsel, og i stedet kunne man bruge pengene på for eksempel nogle af de transitprogrammer i Københavns Kommune, som er bedre og billigere, siger Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet.

Regerineg foreslog for to uger siden, at fordoble straffen for utrygskabende tiggeri fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel.

Læs også Alexandru er roma: "Vi er ikke kriminelle. Vi samler flasker"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik