OVERBLIK: Ubådssagen fra eftersøgning til drabssigtelse

En ubåd med to om bord meldes savnet natten til fredag. Én dukker op, og han sigtes for drab. Få overblik her.

Sagen om den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus" udviklede sig dramatisk fra først at være eftersøgt til en drabssigtelse. Her er et overblik over forløbet:

Torsdag:

Omkring klokken 19: En 30-årig svensk journalist sejler sammen med ubådsejeren ud fra Refshaleøen i ubåden "UC3 Nautilus". Vidner ser kvinden og ubådsejeren stå sammen i ubådens tårn.

Klokken 19.30: Ubådsejeren ringer til en ven ved navn Christoffer Meyer. De havde en aftale om at fremvise ubåden på Bornholm fredag klokken 14.00, men det aflyser ubådsejeren per sms. 

Omkring klokken 22.30: Ejeren af ubåden har oplyst, at det er omkring dette tidspunkt, at han satte kvinden af ved restauranten Halvandet på Refshaleøen i København.

Efter klokken 22.30: En unavngiven mand får en sms fra ubådsejeren om, at fredagens tur til Bornholm er aflyst. Manden sender en besked tilbage, hvor han spørger ind til, hvorfor turen er aflyst. Sms'en bliver ikke besvaret.

Fredag:

Omkring klokken 02.30: Kvindens kæreste kontakter søredningstjenesten Joint Rescue Coordination Center, JRCC, efter hun ikke er vend tilbage fra prøvesejladsen.

Klokken 02.51: Lyngby Radio forsøger at kontakte ubåden, men der er intet svar. 

Klokken 03.39: JRCC kontakter Københavns Politi og fortæller, at der er sket en mulig søulykke.

Klokken 07.11: Lyngby Radio udsender en alarm til skibsfarten i Øresund og den østlige Østersø om, at man skal holde udkig efter den savnede ubåd.

Klokken 10.14: JRCC får besked fra skibe og både i området syd for Drogden Fyr om, at ubåden befinder sig i Køge Bugt.

Klokken 10.30: Der er radiokontakt med ubåden, og ejeren forklarer, at ubåden havde tekniske problemer, men at der ikke var nogen tilskadekomne. Ubåden sætter kurs mod havn.

Omkring klokken 11: Et vidne på en båd ser ejeren stå i ubådens tårn. Ubådsejeren går ned i ubåden i kort tid, hvorefter han kommer til syne igen. Herefter begynder ubåden at synke, og ubådsejeren springer i havet. Kort efter er ubåden forsvundet under havoverfladen. Ejeren bliver reddet af en privat motorbåd, der sejler ham i land.

Omkring klokken 11.30: Ubådsejeren ankommer til Dragør, hvor han forklarer, at der havde været problemer med ubådens ene ballasttank. Da han forsøgte at reparere problemet, gik det galt, og ubåden sank.

Ubådejeren bliver kørt til politiets Station City på Halmtorvet i København til søforhør.

Fredag eftermiddag er dykkere nede ved ubåden, som ligger på syv meters dybde. Det er ikke muligt at komme ind i den, fordi den ligger ustabilt og rokker fra side til side. Den skal enten stabiliseres på stedet eller bringes på land først. Politiet tager i løbet af lørdagen stilling til, hvilken af mulighederne de vælger.

Klokken 17.44: Københavns Politi udsender en pressemeddelelse om, at ubådsejeren er anholdt og sigtet for drab på den svenske kvinde.

Lørdag:

Københavns Politi oplyser, at de vil tjekke overvågningskameraer på Refshaleøen for at se, om kvinden blev sat af torsdag aften ved 22.30-tiden, som ubådsejeren har forklaret.

Kort før klokken 10 begyndte bjærgningen ubåden.

Ubådsejeren sigtes for på en ukendt måde at have dræbt den svenske journalist torsdag efter klokken 19. Det fremgår af sigtelsen. Ubådsejeren nægter sig skyldig.

Kilder: ritzau, jp.dkeb.dk

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik