Over dobbelt så mange cyklister som bilister på central vej

2,5 gange så mange personer bruger cykelstien som vejbanen på H. C. Andersens Boulevard i myldretiden. Det viser nye tal.

Foto: Andreas Beck / Scanpix

Nye tal fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning viser, at over dobbelt så mange personer bruger cykelstien sammenlignet med vejbanen på H. C. Andersens Boulevard i den såkaldte spidstime. Det vil sige den time, hvor der er mest travlt på vejen i løbet af dagen.

Helt præcist kører 2.580 personer hver dag i spidstimen igennem H.C. Andersens Boulevard på vejens ene cykelsti, mens der ved siden af på én vejbane kører 960 personer i bil.

Københavns miljø- og teknikborgmester, Morten Kabell (EL), mener, at det giver anledning til at gentænke det københavnske vejnet.

Læs også Cykelbroer er en stor succes: Nu kommer der flere

- Vi bør prioritere pladsen til den mest pladseffektive trafik, så bilerne må vige for at give plads til cykler og kollektiv transport, siger han, ifølge Ingeniøren, i en pressemeddelelse.

Ifølge fagbladet er der siden 2006 anlagt omkring 43 kilometer cykelsti i København, så cyklisterne i dag samlet set har 375 kilometer cykelsti at køre på.

De nye tal fra Teknik- og Miljøforvaltningen viser, at der allerede i dag er pladsproblemer på centrale københavnske cykelstier, og forvaltningen forventer, at problemet vil stige i fremtiden.

- Vi får svært ved at få folk til at tage cyklen i fremtiden, når vi kan se, at kapacitetsproblemerne på cykelstierne kun bliver større. Derfor er vi nødt til at inddrage vejbaner og parkeringsarealer til fordel for cyklerne, så flest muligt kan komme gennem trafikken, siger Morten Kabell ifølge Ingeniøren.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik