Øvelse: Skud og trafikproblemer i København

Helikoptere i luften over København onsdag. Stor terrorøvelse giver også trafikale problemer på jorden.

00:27

1 af 2

Et russisk isbryderskib drevet med en atomreaktor kolliderer med et dansk fragtskib ud for Ebeltoft. Samtidig udføres et planlagt terrorangreb i hovedstaden, hvilket sender helikoptere i luften og resulterer i simulerede kampøvelser i de københavnske gader.

Det går ikke stille for sig, når Københavns Politi og Rigspolitiet i dag og torsdag afholder en stor terrorøvelse, som skal teste Hovedstadens beredskab.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Det simulerede terrorangreb tager blandt andet afsæt i de erfaringer, som myndighederne gjorde sig under terrorangrebet i februar, hvor Omar El-Hussein dræbte to personer, og sårede flere betjente.

Øvelsen har onsdag givet trafikale problemer enkelte steder i København.

- Trafikken er påvirket omkring Njalsgade og Københavns Universitet, men ellers ikke. Det kan dog ikke udelukkes, at der vil opstå trafikale problemer andre steder i byen senere på dagen, men vi prøver at begrænse det, siger vicepolitiinspektør Henrik Blandebjerg fra Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at det er for tidligt at komme med nogen meldinger om, hvordan øvelsen er gået.

Politiet er sparsomme med detaljerne i forhold til den store øvelse, men den har blandt andet udspillet sig på Københavns Universitet på Amager onsdag formiddag.

Der er blevet affyret mange skud i forbindelse med øvelsen, men politiet har endnu ikke modtaget nogen henvendelser fra bekymrede borgere, oplyser Henrik Blandebjerg fra Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Han oplyser også, man kan følge med i, hvor øvelsen udspiller sig, på politiets Twitter-profil.

Den kollektive trafik vil ikke blive påvirket af øvelsen, der involverer mellem 500 og 1000 deltagere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik