Otte statsansatte flyttes 50 km: Pris 80 millioner

Flytteturen fra København til Helsingør for Statens Værksteder for Kunst vurderes at koste op mod 10 millioner per ansat.

Når det kommer til antallet af medarbejdere, er det en ganske beskeden størrelse, når de otte ansatte i Statens Værksteder for Kunst efter planen rykker fra København til Kronborg. Men prisen er en anden sag.

De otte skal flyttes som et led i regeringens store udflytningsplan, hvor i alt knap 4000 statslige arbejdspladser flyttes fra storbyerne og ud i landet.

Værkstedsrådet, der rådgiver Statens Værksteder for Kunst, vurderer, at det vil koste mindst 75 til 80 millioner kroner, før de otte ansatte er på plads på Kronborg. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Jeg ved, at arbejdsgruppen, der arbejder med flytningen, har fået til opgave at regne ud, hvordan man får skabt et sted på Kronborg, der er tilsvarende det, man har i København. Det vil kræve nogle helt andre lokaler, end dem man har på Kronborg i dag. Vi har nogle meget store værksteder og atelierer med specialmaskiner, højt til loftet og særlige krav til udluftning med mere. Hvis man skal lave den slags lokaler på Kronborg, skal bygningerne strippes totalt. Vi er bekymrede for, om det overhovedet kan lade sig gøre. Og det bliver i hvert fald meget dyrt, siger Elle-Mie Ejdrup Hansen, formand for Værkstedsrådet ved Statens Værksteder for Kunst til Helsingør Dagblad.

Hun vurderer, at selve flytningen af de 4.200 kvadratmeter store værksteder vil koste 40-50 millioner kroner. Oven i det kommer så regningen for at omdanne Kronborg til egnede værksteder. Her fik Kulturministeriet i 2012, ifølge Elle-Mie Ejdrup Hansen, et tilbud på 35 millioner kroner for en istandsættelse. Dermed ryger prisen op i mindst 75 millioner kroner for flytningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere