Otte års fængsel for at dræbe sin farmor

En 20-årig mand er ved Retten på Frederiksberg blevet idømt otte års fængsel for at have dræbt sin farmor med 15 knivstik.

Foto: TV 2 Lorry

Omkring 23. februar i år blev den 73-årige Barbara Rasmussen dræbt med 15 knivstik, mens hun lå i sin seng i lejligheden i Københavns Nordvestkvarter.

Onsdag blev hendes nu 20-årige barnebarn ved Retten på Frederiksberg idømt otte års fængsel for drabet på sin farmor. Det skriver retten på sin hjemmeside.

Liget af den 73-årige blev først fundet knap et par uger efter drabet, da en pårørende henvendte sig til politiet. Da betjentene kom ud til lejligheden, var barnebarnet til stede sammen med liget af kvinden.

Tomasz Olaf Rachwal har under sagen erkendt, at han stak sin farmor med kniven, men han afviste, at han var skyldig i drab. Derimod erkendte han vold med døden til følge. Han mente dog ikke, at han skulle straffes, da han havde stukket farmoren i nødværge.

I retten forklarede han, at de som så mange gange før var kommet op at skændes. Farmoren havde hentet en kniv i køkkenet og truet ham til at gå ind på sit værelse, hvorefter hun havde stukket ham to gange med kniven.

En undersøgelse af barnebarnet viste ganske rigtig, at han havde to snit på højre arm. De beskrives dog som "overfladiske skorpedækkede hudafskrabninger".

Han mente selv, at han derefter havde stukket hende én gang med kniv. Men obduktionen viste, at hun havde 15 knivstik i ansigtet, halsen, skulderen og brystet. Dermed var han gået langt ud over det, der kan kaldes lovlig nødværge.

Desuden mener retten, at det er en formildende omstændighed, at drabet var kulminationen på flere års konfliktfyldt samliv.

En personundersøgelse har vist, at den 20-årige ikke var sindssyg på gerningstidspunktet, men at han efter drabet har udviklet en sindssygdom. Derfor skal han anbringes på en psykiatrisk institution, indtil han kan komme i fængsel.

Den 20-årige, der er polsk statsborger, blev desuden udvist for altid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik