Østsjællands Beredskab får København som vagtcentral

Når borgere omfattet af Østsjællands Beredskab efter nytår ringer 112, bliver udrykningskøretøjerne håndteret af Københavns Brandvæsen. Københavns tilbud er bedst og billigst.

Foto: TV 2 Lorry

Beslutningen er taget efter et forsøg på at samle alle kommunerne under en samlet vagtcentral i Region Sjælland, inklusiv de tre kommuner, som traditionelt har hørt under København (Høje Taastrup, Vallensbæk og Ishøj).

Parallelt har Østsjællands Beredskab undersøgt en anden løsning med Københavns Brandvæsen som vagtcentral. I forvejen betjener Københavns brandvæsen flere af kommunerne i det fælles beredskab.

Da der foreløbigt ikke er enighed om en mulig fælles vagtcentral omfattende samtlige kommuner på Sjælland, har bestyrelsen i Østsjællands Beredskab nu besluttet at indgå en treårig kontrakt med København.

- Jeg er rigtig glad for det valg, der er truffet, fordi vi dermed kommer til at indgå i et stort og meget professionelt fagligt miljø. Det helt afgørende er borgernes tryghed, og den oplevelse de får, når de ringer efter hjælp, siger beredskabsdirektør Lars Robetjé i en pressemeddelelse.

Målet er desuden at opnå en effektivisering, når der etableres større, fælles vagtcentraler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik