Opråb fra forfatter blandt cyklopater: Pas på, pedal-piger!

Den københavnske forfatter Jon Rex Laugen langer i et populært Facebook-opslag ud efter kvinder på cykel i storbyen, som han mener er en farlig cocktail.

'Kære piger på cykel, pas på jer selv.'

Sådan starter børne- og ungdomsforfatteren Jon Rex Laugen et sprogligt ekvilibristisk opstød mod kvinder på cykelstierne i København. 

Han mener, at alt for mange kvinder er uopmærksomme i trafikken, og særligt når de er bløde trafikanter.

Det står klart, efter han i maleriske formuleringer giver en sviner til cykel-nymferne, der ikke reagerer eller har øje for hverken andre cyklister eller den øvrige trafik.

'Når I tøvende ruller over for bleg-rødt i fuldemandslignende slinger, mens højresvingende, polske lastbilchauffører ser porno på konsol-tv'et, så lever I sgu livet på kanten', skriver Jon Rex Laugen i det populære opslag.

quote Forleden så jeg en pige på omkring 20 år, som helt uden at se sig for foretog venstresving hen over Tagensvejs samlede 4 spor. Hun var en hårsbredde fra at blive klappet ned af en Mercedes GL.

Jon Rex Laugen

Det viser sig nemlig at ganske mange er enige i forfatterens udsagn - og i skrivende stund nærmer opslaget sig 400 delinger på det sociale medie.

Laugens egen forargelse og bekymring fik frit løb på Facebook, efter han så en episode med en ung kvinde, der nær var blevet kørt ned.

'Forleden så jeg en pige på omkring 20 år, som helt uden at se sig for foretog venstresving hen over Tagensvejs samlede 4 spor. Hun var en hårsbredde fra at blive klappet ned af en Mercedes GL, som kørte over for grønt. Og hendes reaktion var at råbe og skrige efter bilisten, uagtet at skylden var 100 % hendes', skriver han i det virale opslag.

Han medgiver dog, at det ikke altid er uberettiget, når cyklisterne råber vagt i gevær overfor bilister. 

'Men det hjælper ikke så meget at have ret, når modparten vejer 5,0 tons, og man selv vejer 0,05 ton.'

Selv om forfatteren langer godt og grundigt ud efter de kvindelige cyklister, er det ikke en kvindehader, der står bag skrivet på Facebook. Ordstrømmen sluttes i hvert fald af med en kærlig opsang:

'Så dejlige cyklende piger, tag lige øjnene fra Facebook, sæt latten i cykelkurven og kig jer over skulderen. Og i alle andre retninger. Så får vi cyklopater godt nok ikke den ekstra motion, det giver at bremse op og starte igen hele tiden, men til gengæld lever I lidt længere.

Og I gør jo byen dejligere.'

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan kvinderne i København styrer 'det gode skib M/S Kildemoes på et mentalt hav af ugebladssladder, kærestebøvl, shoppingtanker og Instragram-likes', kan du læse hele Jon Rex Laugens opslag her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere