Opfordring til gruppe af borgere: Husk, at du kan stemme i dagligstuen

Frem til 24. maj kan visse københavnere søge om at stemme til folketinget i eget hjem.

"Jeg håber, at københavnerne vil benytte sig af de muligheder der er, for at kunne deltage i valghandlingen,” lyder opfordringen. Foto: Københavns Kommune

Frygt ej, københavner.

Hvis du på grund af sygdom eller nedsat førlighed har svært ved at nå frem til dit valgsted, når der skal stemmes til folketingsvalget 5. juni, kan du i stedet afgive din stemme hjemme i dagligstuen.

Du skal bare have sendt din ansøgning om at ændre dit såkaldte afstemningssted inden fredag den 24. maj, oplyser direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Thomas Jakobsen. 

”Det er vigtigt at have muligheden for at afgive sin stemme, selvom man skulle være ramt af sygdom eller have nedsat førlighed. Jeg håber, at københavnerne vil benytte sig af de muligheder der er, for at kunne deltage i valghandlingen,” lyder opfordringen fra Thomas Jakobsen i en pressemeddelelse.  

Sådan gør du

Overvejer du at ansøge om at stemme i eget hjem, skal du give besked til lokalcentret, handicapcentret, hjemmeplejen eller din hjemmehjælper. De kan hjælpe med at skaffe og indsende ansøgningsskemaet. 

Du kan selv afhente skemaet på dit lokale borgerservice-center og på www.kk.dk/valg. Du kan også søge ved at kontakte Folkeregistret direkte på tlf. 33661005.

Fakta

  • Sidste frist for at søge om at stemme i eget hjem er fredag den 24. maj 2019 kl. 18.00
  • Sidste frist for at ændre afstemningssted er tirsdag den 28. maj 2019 kl. 12.00

Ønsker man at ændre stemmested, kan ansøgningsskemaet findes på det lokale borgerservice på www.kk.dk/valg eller ved at ringe til Folkeregistret på tlf. 33663366


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik