Opbakning til universitetsledelse efter fyring af professor

Tillidsfolk på Københavns Universitet udtrykker fuld støtte til universitetsledelsen, som internationalt er blevet kritiseret for at fyre professor.

Den nu fyrede professer Hans Thybo. Foto: Bjarne Lüthcke / Scanpix

Det blev mødt med voldsom kritik fra forskere og fagfolk i ind- og udland, da ledelsen på Københavns Universitet (KU) fyrede professor Hans Thybo.

Men nu får selvsamme ledelse fuld opbakning fra mange af den fyrede professors kollegaer.

Det skriver Berlingske tirsdag.

Hvorfor fyrede hans Thybo er stadig uklart.

Angiveligt skulle det dreje sig om, at han har brugt sin privatmail til arbejdsrelaterede mails.

Dertil kommer, at han skulle have presset en egyptisk post.doc. på deres fælles arbejdsplads, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN), til i en intern spørgeskemaundersøgelse at forholde sig kritisk til ledelsen. 

Læs også Fyring af KU-professor vækker undren og opsigt

Ifølge Berlingske har over 1.000 forskere internationalt skrevet under på en protestskrivelse imod fyringen. Og det videnskabelig tidsskrift Nature uddeler i sit nye nummer drøje hug til såvel KUs fyring af Hans Thybo som dansk forsknings- og uddannelsespolitik. 

 Men i en skriftlig tillidserklæring til rektor Ralf Hemmingsen fra alle tillidsfolk, der "repræsenterer den samlede medarbejderside af videnskabeligt og teknisk personale" på IGN, udtrykkes der fuld tillid til ledelsen. 

"På foranledning af den negative presseomtale af fyringen af professor Hans Thybo har der rejst sig især ekstern kritik mod ledelsen på institut,- fakultet- og KU-niveau," hedder det i tillidserklæringen:

"Uden at ville eller kunne kommentere den konkrete sag vil vi gerne give udtryk for, at vi fortsat har tillid til institutledelsen og et godt samarbejde med institutleder Claus Beier. Dette omfatter alle aspekter i instituttets virke."

00:48

TV 2 Lorry den 29. november

Luk video

Også flere af de fastansatte medarbejdere fra Hans Thybos Sektion for Geologi kommer med en lignende støtteerklæring, skriver Berlingske.

Universitetsleden vil ikke kommentere sagen. 

Hans Thybo beskriver tillidserklæringen som "malplaceret". Han siger til Berlingske:

- Jeg har ikke tillid til den tillidsrepræsentant, der i princippet skal repræsentere mig. Han har ikke gjort noget i min sag. Han kender den ikke. Der er ikke nogen af tillidsrepræsentanterne, der kender til den. Så den kommer lidt malplaceret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik