Ønsketræ og bingo: Designmarked hjælper økonomisk trængte

Designmarkedet FindersKeepers giver denne weekend deres gæster mulighed for at hjælpe socialt udsatte børnefamilier, der har det ekstra svært i julen.

Det tilbagevendende indendørs designmarked FindersKeepers finder lige nu sted på Papirøen i Copenhagen Contemporarys gamle lokaler, inden de sammen med resten af papirøen rives ned i slutningen af december.

Men til forskel for andre gange FindersKeepers har slået dørene op for designinteresserede, er der denne gang lavet initiativer, som hjælper de i samfundet, som har det ekstra svært her i juletiden.

Blandt andet kan gæsterne i stedet for at betale et fast entrébeløb, som de normalt gør, nemlig selv bestemme, hvor meget de har lyst til at betale i entreen. Halvdelen af prisen for en billet går nemlig til Mødrehjælpens julehjælp, som er med til at støtte socialt udsatte børnefamilier.

- Vi synes julen er en tid, hvor man skal tænke ekstra over, hvad man kan gøre for at glæde andre og en tid hvor mirakler kan ske. Derfor vil vi til FindersKeepers Christmas x Papirøen prøve at gøre en forskel og hjælpe dem, som har det svært, skriver FindersKeepers i en pressemeddelse.

Ønsketræ og bingo

Udover beløbet fra entreen vil der på markedet være et "ønsketræ", hvor der hænger juleønsker fra navngivne børn, som er særligt udvalgt på grund af deres vilkår. Gæsterne har her mulighed for at tage et ønske og opfylde det.

- Det er meget vigtigt at du opfylder ønsket hvis du tager ét, så hvis du kan mærke i maven at du ikke får det gjort, bedes du hænge det tilbage på træet, så der ikke er nogen der bliver skuffet, skriver FindersKeepers i pressemeddelsen.

FindersKeepers slår sig derudover sammen med Team Rynkeby og samler ind til Børnecancerfonden, som financierer forskning i børnekræft. Flere gange i løbet af både lørdag og søndag bliver der i hallen på Papirøen blive afholdt bingo-arrangementer, hvor man kan vinde præmier. Al overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden.

- Vi vil gerne hjælpe så mange som muligt og uden at afsløre for meget, arbejder vi nu på højtryk for at lave nogle ekstra juletiltag, der både bliver sjove for vores gæster og givende til dem der mangler, skriver FindersKeepers i pressemeddelsen.

Du kan se mere om FindersKeepers på Papirøen her.