Omstridt P-plads bliver stadig kun åben i weekenderne

Parkeringspladsen bag Københavns Rådhus bliver ikke tilgængelig for offentlig parkering i hverdagene.

Det er parkeringspladsen mellem Københavns Rådhus og den bagvedliggende brandstation, der er tale om. Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

Parkeringspladsen bag rådhuset i København bliver ikke åben for offentligheden på hverdage.

Det er resultatet af en afstemning i Teknik- og Miljøudvalget i dag.

For at afhjælpe manglen på P-pladser i København, har københavns borgerrepræsentation besluttet, at en lang række P-pladser tilhørende offentlige institutioner såsom børnehaver og skoler fremover skal være til rådighed for borgerne udenfor almindelig arbejdstid.

Læs også Ny app vil hjælpe dig med at finde en parkeringsplads

Det betyder, at folk med beboerlicens i området vil kunne parkere deres bil på pladserne i weekender og udenfor tidsrummet 7-17 i hverdagene. For bilister uden beboerlicens vil der være en begrænsning på to timers parkering.

Men den ordning inkluderer ikke P-pladsen bag rådhuset i København, der kun bliver tilgængelig i weekenderne, selvom netop denne P-plads også var indstillet af Teknik- og Miljøforvaltningen til at indgå i ordningen.

Forskelsbehandling eller praktiske hensyn

Beslutningen, der er truffet i gruppeformandskredsen og som i sidste uge fik Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen til at kritisere de partier, der var i mod at inddrage P-pladsen på samme vilkår som andre steder, for at give politikerne særlige vilkår.

- Hvis skolerne og daginstitutionerne skal dele parkeringspladser med de københavnere der bor omkring, så skal rådhusets ansatte og politikerne herinde selvfølgelig behandles på samme måde, sagde hun til TV 2 Lorry i torsdags.

Men det er ikke alle partier, der mener, det er forskelsbehandling.

- Det bliver sådan, at skolerne efter skoletid bliver åbnet for borgerne, på jobcentrene bliver der åbnet efter almindelig kontortid, på fritidshjemmene bliver der åbnet, når de ikke længere har åbent, og på rådhuset, når der ikke er mødeaktivitet der, skal det også være åbent for københavnerne, sagde Socialdemokratiets gruppeformand Lars Weiss i torsdags med henvisning til, at der ofte er møder på rådhuset om aftenen.

Læs også Biler skaber kaos i industrikvarter: Nu får de privat P-vagt

Men selvom flere partier til dagens afstemning i Teknik- og Miljøforvaltningen var for at inddrage P-pladsen, så var det ikke muligt at finde et flertal.

Ulrik Kohl, der også er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Enhedslisten siger til TV 2 Lorry, at Enhedslisten agter at tage forslaget op igen, når gruppeformandskredsen mødes næste gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik