Omstridt muslimsk friskole lukker

Den omstridte Nord-Vest Privatskole lukker endegyldigt, efter skolen onsdag fik frataget alt statsligt tilskud.

Den muslimske Nord-Vest Privatskole i København lukker, efter det statslige tilsyn har taget midler fra skolen. Det skriver Berlingske.

Onsdag meddelte Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at skolen fratages statsligt tilskud.

Formanden for Frie Skolers Lærerforening (FSL), Uffe Rostrup, siger til Berlingske, at lærerne på skolen har fået besked onsdag eftermiddag.

- Vi er via tillidsrepræsentanten på skolen blevet oplyst om, at Nord-Vest Privatskole lukker, siger Uffe Rostrup til Berlingske.

- Derfor indleder vi nu vores konkursforhandlinger, siger han.

Skolen fik ifølge Berlingske 11,6 millioner kroner i tilskud i 2016. Det svarede til omkring 80 procent af skolens samlede indtægter.

Skal begæres konkurs

Den muslimske privatskole blev i juli sat under skærpet tilsyn. Det skete efter et uanmeldt besøg, hvor styrelsen fandt undervisningsmateriale på arabisk, der blandt andet brugte begreber som "jihad" og kamp.

Desuden blev skolens bygninger sidste år købt af et firma med forbindelse til en svensk religiøs forening og verdensomspændende islamisk organisation. Det var ligeledes medvirkende til det skærpede tilsyn.

Berlingske har desuden tidligere beskrevet, at viceskolelederen delte Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook-profil. Siden har skoleleder Søren Waast fratrådt sin stilling.

Københavns Kommune har tidligere på måneden skrevet til forældrene til skolens elever for at advare om, at skolen kan blive lukket.

Ifølge Berlingske skal skolen begæres konkurs, før Lønmodtagernes Garantifond træder til med kompensation til de ansatte.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere