Ombudsmanden overvejer at gå ind i Anna Mee Allerslev-sag

Folketingets ombudsmand har af to omgange udbedt sig oplysninger om den tidligere radikale borgmester Anna Mee Allerslevs samarbejde med Øens Murerfirma.

Anna Mee Allerslev har forladt politik. Det oplyste hun på et pressemøde sidst i oktober. Men efterspillet er langt fra slut. 

Kontrolinstans

Folketingets ombudsmand har af to omgange henvendt sig til Københavns Kommune for at få oplyst, om sagen vil give anledning til "overvejelser eller initiativer".

Det viser dokumenter, som Berlingske har fået indsigt i.

Den 13. oktober påberåber ombudsmanden sig ombudsmandslovens paragraf 17, der tillader instansen på egen drift at tage en sag op til undersøgelse. 

​"Jeg beder venligst Københavns Kommune oplyse, om det, der er anført i de nævnte artikler, giver kommunen anledning til overvejelser eller initiativer, herunder i forhold til Anna Mee Allerslevs habilitet i de nævnte og eventuelle andre sager," står der i brevet.

Henvendelsen drejer sig om, at Anna Mee Allerslev til sin 30 års fødselsdagsfest fik stillet et festlokale til rådighed af Øens Murerfirma gratis. Det skrev BT i begyndelsen af oktober. 

BT kunne i samme ombæring fortælle, at Jan Elving, der ejer Øens Murerfirma, har udført adskillige opgaver for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen under Anna Mee Allerslev. 

Og selvom Anna Mee Allerslev og Jan Elving forklarer, at de er blevet gode venner privat, så kan der være et habilitetsproblem fastsslår flere eksperter fast overfor Berlingske. 

- Anna Mee Allerslev sætter sig selv i en situation, hvor der kan rejses mistanke om, hvorvidt firmaet forventer særbehandling eller en modydelse for at lægge lokaler til hendes private fest, udtaler Christian Ougaard, formand for organisationen Transparency International, til Berlingske.

Den 25. oktober kommer det desuden frem via en aktindsigt, at Anna Mee Allerslev gentagne gange har rettet henvendelser til Teknik- og Miljøforvaltningen for at hjælpe Øens Murerfirma med deres sagsbehandling. Den dag trækker Anna Mee Allerslev sig fra politik. 

Men dagen efter henvender ombudsmanden sig for anden gnag til Københavns Kommune og beder om, at de nye oplysninger skal inddrages i kommunens svar.

Sagen om Øens Murerfirma kom i kølvandet på, at det blev afsløret, at Anna Mee Allerslev holdt sin bryllupsreception i Rådshussalen uden at betale leje.  

Beskæftigelsesforvaltningen har ikke nogen kommentarer til sagen.