Olsen Banden fejrer 40-års jubilæum på Rådhuspladsen

Det er 40 år siden, 'Olsen Banden går i krig'-filmen havde præmiere. Det fejrer fanklubben ved at arrangere storskærmsvisning af filmen på Rådhuspladsen.

Egon, Benny og Kjeld hang og dinglede i Rådhusuret for 40 år siden. Foto: Rolf Konow

- Det bliver det største kup, kuppet over alle kup, det definitive, det ultimative.

Egon Olsen havde store planer, men endte endnu en gang i kasjotten, da 'Olsen Banden går i krig' løb over skærmen for 40 år siden.

Den tiende film i Erik Ballings række af folkekomedieserien blev især kendt for scenen, hvor Kjeld, Benny og Egon dingler fra Rådhustårnets ur.

Og netop på Rådhuspladsen kan man næste lørdag - den 2. juni - se filmen på storskærm. Visningen er arrangeret af Olsen Bandens fanklub og Dansk Filmskat, der hører under Nordisk Film. 

Læs også Olsen-Banden-udstilling udsat for kup i åbningsweekend

Bio og bajer 

- I fanklubben kan vi godt lide at vise film on location, altså at vise filmen på et sted, der er med i filmen, som vi også har gjort med 'Olsen banden ser rødt' i Det Kongelige Teater, 'Olsen banden går amok' i Palads, og 'Olsen bandens store kup' på hotel Sheraton, siger Mikael Johansen, der er næstformand for Olsen Banden fanklub DK.

- Nu sætter vi kirsebærret på toppen og viser 'Olsen Banden går i krig' midt på Rådhuspladsen, som jo netop er stedet, hvor Egon balancerer på rådhusuret. 

Der er gratis adgang til visningen, som starter klokken 13. Og ligesom i filmene kan man også få sig en grøn Tuborg. 

00:46

Tilbage i januar åbnede et Olsen Banden-museum. Se det korte nyhedsindslag her:

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?