Øjebæ eller mesterværk? Kom med på smugkig i BLOX

6. maj åbner Københavns nye center for arkitektur, design og nye ideer. Men vi byder her på et eksklusivt smugkig.

To millarder er der brugt - men nu står den der - BLOX - klar til at skabe delte meninger i hovedstaden.

01:59

Danmarks nye center for design og arkitektur.

1 af 2

Hvis du kommer kørende ind mod Københavns Indre By sydfra - så rejser den sig pludselig, når du er kørt under Langebro. En stor samling firkantede, grønlige kasser i glas, som vokser og opsluger vejen, så du kører under hele bygningen og ud på den anden side. Du er netop kørt igennem BLOX, som er en af de mere markante bygningsmæssige nyskabelser i hovedstaden i mange år.

6. maj åbner den for offentligheden.

Det er Realdania By og Byg, der er hovedaktør i projektet - og de har haft Dansk Arkitektur Center som en af deres vigtigeste samarbejdspartnere i projektet - for arkitekturcentret får til huse i det usædvanlige nybyggeri.

-Der er nogle, der er fuldstændigt bjergtaget af bygningen, og der er nogle, der synes, at den er grim og for stor. Det tror jeg, der vil komme en del diskussion af - og det skal der også komme. De fleste nye ting skaber jo i deres samtid debat, og heldigvis tager de fleste af os det til sig med tiden, siger Jesper Nygård, der er administrerende diektør, Realdania.

Læs også Højhusplaner smuldrer: Direktør overvejer at rykke tårn til udlandet

BLOX rummer et hav af funktioner. Dels holder Dansk Arkitektur Center som nævnt til i bygningen, men de er ikke alene. Bygningens øverste etage består af lejligheder, og under dem ligger BLOXHUB. Det er et fællesskab for virksomheder, organisationer og forskere, som arbejder med forskellige aspekter af bæredygtig byudvikling. Der er restaurant, der er fitnesscenter og en masse udendørs arealer, der er tænk til at trække københavnerne helt ind mod nybyggeriet, der har kostet omkring to milliarder kroner at opføre.

Den 6. maj fra klokken 12 til 20 er der åbningsfest med arrangementer i og ved BLOX - og alle er velkomne.

Læs også Det nye København: 8 skelsættende byggerier åbner i år

 

På TV 2 Lorry har vi tidligere sendt Søndagsmagasinet om det store projekt. Det kan du se her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik