Ofre for skyderi mindes ved stille højtidelighed mandag

Efter skyderiet kalder lokale politikere til samling mandag til mindehøjtideligheder i København og Aarhus.

Alle der ønsker at minde den dræbte og de sårede ved lørdagens skyderi på Østerbro i København inviteres nu til at samles mandag ved gerningsstedet.

Samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation, står bag invitationen, skriver beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) på Twitter.

Hun linker til en Facebook-begivenhed, som er oprettet af det socialdemokratiske medlem af borgerrepræsentationen Lars Aslan Rasmussen.

- Vi mødes foran Krudttønden til en stille mindehøjtidelighed for offeret og de sårede, for det forfærdelige attentat på ytringsfriheden, lyder det i beskrivelsen.

Mindehøjtideligheden finder sted mandag klokken 20.

- Vi står sammen på tværs af politiske skel for at værne om ytringsfriheden og det frie ord.

Der vil være et par talere og lidt musik, oplyses det videre.

På Rådhuspladsen i Aarhus bliver der holdt en lignende mindehøjtidelighed mandag. Den finder sted klokken 18.00, og byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) vil holde tale ved ceremonien, oplyser Aarhus Byråd i en pressemeddelelse.

Det var en 55-årig mand, der var til stede ved et debatarrangement på kulturhuset Krudttønden som civil, der blev dræbt. Herudover blev to PET-vagter og en politibetjent lettere såret af skud.

Senere lørdag udspillede endnu et drama sig, da en civil person blev dræbt, og to politimænd såret, ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

Den formodede gerningsmand til de to skyderier blev tidligt søndag morgen dræbt under en skudveksling med politiet ved Svanevej nær Nørrebro Station.

Københavns Politi er overbevist om, at det er den samme gerningsmand, som natten til søndag skød og dræbte en 37-årig jødisk vagt foran synagogen i Krystalgade, og som tidligt søndag morgen blev dræbt i en skudveksling med politiet på Ydre Nørrebro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere