Nyt våben mod banderne: Politiet har fået nye motorcykler

Københavns Politi har fået et nyt våben i kampen mod banderne. Off-road motorcykler skal hjælpe betjente med at eftersætte mere effektivt.

I kampen mod banderne i København, har Politiet nu fået et nyt våben. Helt nye off-road motorcyklerne er blevet købt ind i forbindelse med bandekonflikten. Det skriver Politiet i et Facebook opslag.

- Vi har fået dem i forbindelse med bandekonflikten, hvor vi har kunne se, at en del af den kriminalitet der foregik, der forsvandt gerningsmændene på knallerter. Og vi har de store almindelige politimotorcykler. Og de er store og brede, og kan ikke rigtig følge med, siger Lars Hougaard, vicepolitiinspektør ved færdselspolitiet i Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Motorcyklerne er velegnede til at køre i forskelligt terræn, fx grus, græs, fortove og trapper. Samt at køre forbi smalle passager, porte, døre og cykelbomme. Dermed hjælper det Politiet, hvis de hurtigt vil eftersætte.

- Folk har lidt svært ved at komme væk fra dem. Og det gode ved motorcyklerne er, at de kan følge med nogle der stikker af, og så kan de melde hvor de pågældende er, siger Lars Hougaard til TV 2 Lorry.

Har haft en præventiv virkning

De nye off-road motorcykler er blevet brugt af politiet i et par uger, og i følge Politiet selv, så kan de allerede se en effekt. Motorcyklerne har nemlig været med til at stoppe brugsstjålne knallerter og scootere.

- Vi har brugt dem 14 dages tid, og det har da haft den effekt, at der er langt fra så mange knallerter som kører rundt i den visitationszone som vi har. Og det håber jeg borgerne derude de har lagt mærke til, siger Lars Hougaard.

De politifolk der kører på de nye motorcykler er fra Københavns Politis Færdselsafdeling. De har fået en kort omskoling og været igennem praktiske øvelser inden de indsatte motorcyklerne på gaden.

Off-road motorcyklerne erstatter ikke de nuværende politimotorcykler, men er en tilføjelse til politiets flåde.

Skal i have flere?

- Indtil videre har vi fået et antal, og det ser ud til at det passer meget godt med den indsats, som vi har tænkt os, siger Lars Hougaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Cyklist dræbt i højresvingsulykke på Vesterbro.

46-årig kvinde dræbt i højresvingsulykke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere