'Nyt' teater åbner i Kødbyen

Efter at have været hjemløs siden en brand for et par år siden, åbner Sort/Hvid nu snart i nye rammer.

Foto: Daniel Hjorth

Teatret Sort/Hvid lægger nu an til et comeback på den københavnske teaterscene efter at teatret blev ramt af en brand i november 2014.

Det sker, når teatret 21. april åbner i Kødbyen. Her har tegnestuen MLRP omdannet en tidligere industribygning til et moderne, fleksibelt teater, der kan inddeles i større og mindre scenerum ved hjælp af flytbare vægge.

Og det er planen, at det skal være langt mere end et teater. Inspirationen er hentet hos den amerikanske kunstner Andy Warhols studie i New York, The Factory. Det var et samlingssted for kunstnere.

Læs også Facebook censurerer kendt teaters uskyldige kærlighed

Stedet, hvor alt kan ske

- Sort/Hvid skal blive det sted i København, hvor alt kan ske. Et slags værksted, der bryder med det traditionelle teater og i stedet gør brug af alle genrer på alle måder, siger teatrets kunstneriske direktør Christian Lollike.

Også kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbensen, Dansk Folkeparti, er begejstret over det nye sted.

- Vi har arbejdet med udviklingen af Kødbyen siden 2005, og med et teater af Sort/Hvids kaliber i samme kulisse cementerer vi for alvor ambitionen om et unikt kulturområde, der skaber liv og relationer mellem københavnerne. Det kan jeg som kulturens borgmester kun være godt tilfreds med, siger han.

Teatret har modtaget i alt 10 millioner kroner i støtte til indretningen af det nye sted. Det er primært Københavns Kommune, Realdania, Villum Fonden samt Lokale og Anlægsfonden, der har spyttet i kassen, men omkring 500 privatpersoner har også støttet med 366.000 kroner, som er indsamlet via crowdfunding. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?