Nyt supermarked: Varer sælges til halv pris

Folkekirkens Nødhjælps supermarked, Wefood, åbner på Amager den 22. februar. Her skal varerne sælges med stærkt reducerede priser.

Foto: TV 2 Lorry

Pakken med havregryn har fået et blødt hjørne, banen er ikke længere gul, og indpakningen på konserves vender forkert.

Til gengæld får du dine indkøb 30-50 procent billigere end i almindelige supermarkeder, når Folkekirkens Nødhjælps nye supermarked åbner den 22. februar.

Det er landets første såkaldte sociale supermarked, hvor kunder kan købe varer, der ikke kan sælges til fuld pris i andre forretninger.

Wefood åbner i første omgang i lokaler på 245 kvadratmeter på Amager.

Bliver forretningen en succes, er det planen at åbne lignende supermarkeder andre steder i landet.

- Vi ønsker at gå forrest i kampen mod madspild, på samme måde som vi var pionerer på genbrugsområdet, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, til Ritzau.

Hvert år smides mere end 700.00 ton mad ud i Danmark, og bag idéen til Wefood ligger - ud over bekæmpelsen af madspild - et ønske om hjælpe verdens fattigste.

Derfor skal overskuddet fra butikken gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

- Samtidig med, at vi i Danmark smider mad ud, er der mennesker i verden, der ikke har mad nok. Vi mener, at Wefood kan være et lille skridt på vejen til en bedre fordeling af verdens ressourcer, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Leverandørlisten tæller restauranter, caféer, en slagter og en købmand, ligesom også Dansk Supermarked, der blandt andet driver Føtex, er med.

En del af varerne vil derfor komme fra de Føtex-butikker, der ligger i nærheden.

Alle er velkomne til at handle i Wefood, der, modsat lignende initiativer i udlandet, ikke kun er for kunder med lav indkomst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik