Nyt sommerfuglehus skal bringe mennesker tættere på naturen

Gæster i Botanisk Have kan nu komme helt tæt på massevis af unikke sommerfugle med det formål at huske folk på at passe ekstra godt på naturen.

00:22

Fredag åbner Botanisk Have en ny udstilling med sommerfugle Video: TV 2 Lorry

Man skal passe på hvor man træder, når man besøger den nye udstilling i Botanisk Have.

Det nye sommerfuglehus vrimler nemlig med skrøbelige og unikke sommerfugle i alle størrelser og farver, der på ingen måde er menneskesky.

Og ifølge manden bag, er det et vigtigt element i udstillingen.

- Med den her udstilling vil vi gerne give folk en oplevelse af at opleve naturens skønhed helt tæt på. På den måde tror jeg vi nemmere kan relaterer til den, og det er vores mission på museet: at knytte mennesker og natur tættere sammen, fortæller Peter Kjærsgaard, der er museumsdirektør på Statens Naturhistoriske Museum.

Læs også Sommerfuglen i krise: Sådan kan du redde den med din have

Fokus på naturen

Tanken bag udstillingen er at eksponerer folk for sommerfuglens skønhed og samtidig gøre gæster opmærksomme på fuglens skrøbelige livsvilkår.

Det nye sommerfuglehus vrimler nemlig med skrøbelige og unikke sommerfugle i alle størrelser og farver, Foto: TV 2 Lorry

Det er nemlig en uddøende art, som kun overlever hvis vi passer på den og det kan ifølge museumsdirektør Peter Kjærsgaard overføres direkte til vores forhold til naturen.

- Vi vil gerne give folk en oplevelse af den her skrøbelighed, som naturen har og derigennem en følelse af ansvarsfuldhed. For det er jo sådan med ting, som vi holder af og ting, som vi elsker at dem vil vi også gerne passe rigtig godt på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik