Nyt pladsanvisningssystem skaber frygt blandt forældre

Fra sensommeren 2018 går et nyt pladsanvisningssystem i luften i Københavns Kommune. Forældre med børn på venteliste frygter at ryge bagerst i køen.

Der er i forvejen rigeligt med ting at sætte sig ind i, når man er nybagt forældre, men for de københavnske af slagsen er der nu endnu en vigtig ting at få styr på.

Når de nye forældre skal søge daginstitutionsplads til deres børn er det nemlig i et helt nyt system, der afskaffer ventelister og i stedet indfører et bookingsystem.

Det skriver Politiken.

quote Hvad sker der så, når de nye regler træder i kraft? Ryger vi så bare ned i bunken af ansøgere igen?

Esben Kolind, Forælder til Tobias på 1 år

Ifølge Københavns Kommune kan man sammenligne det nye system med det system, som anvendes, når man eksempelvis skal bestille en flybillet.

Systemet får både betydning for de mange nye forældre, der skal skrive deres barn op til en institutionsplads, men også for de godt 6.350 børn, der allerede står på en venteliste.

- Hvad sker der så, når de nye regler træder i kraft? Ryger vi så bare ned i bunken af ansøgere igen?, spørger Esben Kolind fra Islands Brygge overfor Politiken.

Hans 1-årige søn Tobias står på venteliste til institutionen Børnehuset Nokken, der ligger 50 meter fra familiens bopæl.

Det nye system blev offentliggjort i november sidste år, hvor Venstres tidligere børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev i første omgang lovede, ligeledes i Politiken, at der vil blive taget hånd om alle, der står på venteliste i overgangsperioden, så de vil beholde deres anciennitet.

quote Det er jo dybt uretfærdigt, hvis alle de ventende forældre pludselig skal starte forfra. Det er folk, som har planlagt langt ud i fremtiden, og hvis barns institution har stor indflydelse på job og bopæl.

Esben Kolind, Forælder til Tobias på 1 år

Det var Esben Kolind selvfølgelig glad for, men efterfølgende måtte kommunen så erkende, at den ikke kunne holde det løfte - for ventelisterne forsvinder helt i det nye system.

Svært at få svar på spørgsmål

- Det er jo dybt uretfærdigt, hvis alle de ventende forældre pludselig skal starte forfra. Det er folk, som har planlagt langt ud i fremtiden, og hvis barns institution har stor indflydelse på job og bopæl. Det er en ikke ubetydelig årsag til, at vi flyttede hertil for et halvt år siden, at vi regner med at få plads til Tobias i Nokken, siger Esben Kolind til avisen.

I Bøfrnehuset Nokken står 120 børn på venteliste. Men institutionen kender heller ikke meget til det nye system, og kan derfor ikke hjælpe de nybagte forældre med de mange uopklarede spørgsmål.

I et skriftligt svar til Politiken oplyser Lasse Elsman, der er centerchef for Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, at kommunen er ved at klargøre en temaside, som snarest bliver tilgængelig på kommunens hjemmeside.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere