Nyt og moderne naturhus skyder op i Københavnsk åndehul

Med donationerne på plads tager et nyt børne- og ungehus form på et grønt areal i Ryparken i København.

Ryparken i København bliver hjemsted for et nyt og moderne fælleshus for børn- og unge kan samles om forskellige fritidsaktiviteter.

Det står klart, efter de sidste donationer til opførelsen af naturhuset, der skal agere mødested for foreninger som spejderbevægelse, rollespillere og andet udendørs foreningsliv, er faldet på plads.

Det nye samlingssted får navnet Ryparkens Børne- og ungehus, og håbet er, at det skal få flere børn og unge til at engagere sig i naturforeningslivet.

Friluftsrådets seneste undersøgelser viser nemlig, at børn og unge kommer mindre i naturen end tidligere generationer. Primært er huset henvendt spejderne, men andre kan også få lov at anvende naturhuset.

quote Vi vil skabe et nyt fyrtårn, som er åbent og fleksibelt i sin indretning for at booste foreningslivet

Thomas Lynderup Kirkeskov, projektkoordinator

- Vi holder i øjeblikket til i en umoderne betonkælder i et område med få tilbud. Vi vil skabe et nyt fyrtårn, som er åbent og fleksibelt i sin indretning for at booste foreningslivet, og som inviterer løbere, rollespillere, børnehaver og andre brugere ind. Børn og unge skal kunne komme og selv være med til at sætte rammen, siger Thomas Lynderup Kirkeskov, projektkoordinator for Ryparkens Børne- og ungehus i en pressemeddelelse.

Mens nogle foreninger vil få en fast tilknytning til huset, håber man, at nye foreninger med den bygningens komme vil opstå.

 
 
Foto: Krydsrum Arkitekter

Lokale klubber kan leje huset til arrangementer, mens lokalområdet vil stå i spidsen for initiativer, der skal invitere nye brugere ind i huset, for eksempel fællesspisning og madlavning.

Huset er åbent året rundt, så løbere eksempelvis kan bruge toiletterne, mens børnehaver kan låne husets redskaber.

I alt kommer huset til at koste 6,4 millioner kroner. Heraf er 2,2 millioner kroner finansieret af Ryparkens Børne- og ungehus. Mens Lokale og Anlægsfonden har bevilling 1,87 millioner kroner har Københavns Kommunes Klubhuspulje støttet med 1,57 millioner kroner, og Realdanias kampagne ’Underværker’ har støttet med 750.000 kroner.

- Det er et spændende eksempel på en ny type byspejderhus, der udnytter et meget udfordrende, men centralt restareal i den tætte by til at skabe et engagerende mødested for børn og unge. Huset er et stærkt bud på, at forskellige brugere kan mødes i en facilitet, som stimulerer naturoplevelser i byens natur og understøtter interessen for fællesspisning i fritidslivet, siger Jens Øyås Møller, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden.

Huset er tegnet af Krydsrum Arkitekter og består af tre bygningskerner på i alt 313 kvadratmeter.

 
 
Foto: Krydsrum Arkitekter

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Stejlepladsen

Ny aftale for naboer til udskældt nybyggeri på plads

Musvåge

Rovfugle dræbt af ulovlig gift: "Det er noget svineri"

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere