Nyt museum i København modtager millioner fra Mærsk-fonden

Nu har det nye Statens Naturhistoriske Museum fået et rundhåndet bidrag.

Der skal handling til for at dreje udviklingen på Jorden i en positiv retning. Og det kræver, at den bedste viden om naturen og klimaet stilles til rådighed for alle.

Sådan lyder mantraet bag Københavns kommende Statens Naturhistoriske Museum, der skal bygges i Botanisk Have. 

Og nu har projektet modtaget 166 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Pengene skal gå til en række udstillinger, der skal lære os om kloden, klimaet og mennesket.

- Udstillingerne skal ikke alene inspirere, engagere og vække nysgerrighed, men også hjælpe besøgende til at tage aktivt stilling til store og vigtige spørgsmål om naturen og ikke mindst vores egen rolle, siger museumsdirektør Peter C. Kjærgaard i en pressemeddelelse. 

Hollændere skal tegne udstillingerne

Donationen glæder også formanden for A.P. Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla:

- Et inspirerende museumsbesøg som barn kan ofte huskes langt ind i voksenlivet. På den måde kan mødet med helt unikke genstande og inspirerende udstillinger være med til at forme både vores nutid og fremtid. Jeg er derfor glad for, at vi i A.P. Møller Fonden er med til at virkeliggøre den stærke vision for det nye nationale museum for naturhistorie, siger hun.

Når det nye Statens Naturhistoriske Museum åbner dørene for publikum i 2022, er det med helt nye, permanente udstillinger.

Det bliver det hollandske firma Tinker Imagineers, der kommer til at udvikle det nye udstillingsdesign, mens Statens Naturhistoriske Museum står for det faglige indhold.

Tinker Imagineers er udpeget som vinder af en international konkurrence afholdt af A. P. Møller Fonden med deltagelse af en række af verdens førende udstillingsdesignfirmaer.

I Danmark er Tinker Imagineers kendte for at have designet udstillingerne på det nye Tirpitz-museum ved Blåvand.

Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz Museet. I bunkerruinen kan man blandt andet opleve udstillinger om istiden.
Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz Museet. I bunkerruinen kan man blandt andet opleve udstillinger om istiden.
Foto: BIG Architects

Historisk samling bruges

Omdrejningspunktet for udstillingerne på det nye Statens Naturhistoriske Museum bliver vores planet med Jordens 4,5 milliarder års historie og menneskets eget forhold til planeten.

Mere konkret skal de nye udstillinger bygges op omkring syv temaer, som vil blive formidlet via en lang række oplevelser for publikum.

I udstillingerne vil indgå unikke genstande fra den nationale naturhistoriske samling med cirka 14 millioner genstande.

Museets syv temaer