Nyt lynkursus i førstehjælp: Unge vil redde liv

Unge i hovedstadsområdet går forrest, når det kommer til at ville redde liv. I dag blev de første uddannet til et helt nyt projekt.

01:53

Hver dag får cirka 10 danskere hjertestop uden for hospitalerne. Ifølge Hjerteforeningen overlever én ud af 31, hvis der ikke er nogen, der træder til, før ambulancen når frem. Hvis der bliver givet førstehjælp, ligeså snart hjertet stopper med at slå, overlever 1 ud af 8.

I denne weekend har Dansk Råd for Genoplivning og Hjerteforeningen startet et helt nyt projekt, der skal få endnu flere til at turde kaste sig ud i førstehjælp. De kalder det Giv Liv.

Vi er unge, vi er energiske, og vi kan gøre rigtig meget.

Sofie Friedrich, København

- Det er et introduktionskursus på 30 minutter i førstehjælp. Det er et helt nyt koncept, som vi lancerer over de næste tre år, fortæller Jens Roland fra Dansk Råd for Genoplivning, der træner de kommende instruktører i lynkurset.

Læs også Bliv frivillig hjerteløber og red liv efter hjertestop

Et projekt ungdommen tager del i

Der skal i alt uddannes 350 nye instruktører til Giv Liv-projektet, og langt de fleste henvendelser fra interesserede instruktørkursister har været fra hovedstadsområdet. Og cirka halvdelen af de nye instruktører er under 30 år.

- Jeg synes, at det er mega fedt, at det er et projekt, som ungdommen også tager del i. Vi er unge, vi er ernergiske, og vi kan gøre rigtig meget, siger 25-årige Sofie Friedrich fra København.

Hun er en af de 20 frivillige kursister, der har brugt weekenden i København på at være de første til at uddanne sig til instruktør i lynkurset.

Målet er, at instruktørerne over de næste tre år skal undervise 30.000 danskere i førstehjælp.

Hos Hjerteforeningen kan du allerede nu tilmelde dig et gratis lynkursus.

Læs også 15-årig var helten på ulykkessted: "De voksne var i chok"Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik