Brøker og noveller må vige pladsen for gulerods-muffins og smørrebrød med fiskefilet og hjemmelade remoulade.
Sådan har den delikate virkelighed det sidste halve år set ud for 9. klasses-elever på Højdevangens Skole i København.
Se vores tv-indslag om linjefaget nederst i artiklen.
23 elever har nemlig valgt et linjefag, hvor de hver onsdag bruger hele skoledagen på et hotel i københavnsområdet.
Det er hotelkæden BC Hospitality Group, som står for oplæring og undervisning af eleverne. Og denne uge var skoledagen henlagt til frokostkøkkenet på Crown Plaza.
Det sætter nye tanker i gang hos eleverne:
- Normalt tænker man bare: Nå, så er du tjener, og så serverer du bare mad. Men der er mange andre ting i det. Det er spændende at få at vide, fortæller Anna-Lisa Bek Jensen.
Branchen hungrer efter de unge mennesker
Meningen er da også, at de unge skal få hotelbranchen ind under neglene, og måske kunne se en fremtid for sig netop her.
Hotelbranchen er nemlig en af de brancher, som mangler arbejdskraft, og hotelkæden BC Hospitality Groum lover 5 elevpladser til dem, som har mod på det.
- Vi er så heldige, at der allerede er én, der næsten med sikkerhed gerne vil komme ind som kokkeelev, lyder det fra en håbefuld chef hos hotelkæden, Mireille Jakobsen.
- Men vi krydser selvfølgelig fingre for, at vi, før forløbet er overstået, har fem, der står på række.
Eleverne slutter deres erhvervsfaglige linjefag til februar, og herefter vil hele projektet blive evalueret.
Flere projekter på vej
Københavns kommune har de næste fire år afsat 13 millioner kroner for at sætte flere projekter i søen mellem folkeskoler og erhvervsliv.