Nyt kæmpe shoppingcenter åbner torsdag: Se, hvad der venter

Torsdag slår det nye store shoppingcenter Kronen i Vanløse dørene op. Men allerede nu kan du komme med indenfor.

02:34

I morgen åbner det længe ventede shoppingcenter - Kronen - i Vanløse

Torsdag slår det længe ventede shoppingcenter Kronen dørene op i Vanløse.

Oprindelig skulle centeret allerede have stået klar tilbage i 2013, men finanskrisen forsinkede det storstilede byggeprojekt, og det endte med at stå stille i flere år, da den tidligere investor løb tør for penge. 

Med tiden er der dog kommet nye investorer til, og i dag kunne butikejerne i centeret lægge sidste hånd på deres butikker i det 59.000 kvadratmeter store shoppingcenter.

97 procent af centerets butikker er allerede lejet ud, og en af de butikker, der har lejet sig ind, er møbel- og livstilskoncernen Sinnerup. Koncernen har allerede butikker i Jylland, Fyn og Tyskland. Men nu vil man forsøge at erobre hovedstaden.

Læs også Planer om nyt kæmpe indkøbscenter: Her skal det ligge

Store ambitioner

Selvom det umiddelbart kunne vække asociationer til Lars Larsen og hans Jysk-imperium, er Sinnerups administrerende direktør, Lars Sinnerup, ikke meget for den sammenligning.

- Vi har ikke så meget rabat, som han har. Men vi forsøger at komme med nogle tillidsvækkende priser fra start, siger han til TV2 Lorry. 

En anden butikskæde, der har lejet sig ind i Kronen i Vanløse, er Bog & Ide. 

- Vi har været inde og kigge på området, og Vanløse er et fantastisk godt sted, hvor der længe ikke har været en boghandel. Vi mener derfor, der er en god plads til os på markedet, siger butiksindehaver Tim Albrecht.

Læs også Ung med de unge: Museum rykker udstilling ind i storcenter

118 nye lejligheder

Med Kronen får Vanløse dog ikke kun et spritnyt, moderne shoppingcenter. Ovenpå centeret bliver der nemlig i øjeblikket bygget 118 nye lejligheder, hvoraf fire ud af fem allerede er udlejet. Dertil kommer 1700 nye pladser til cykelparkering tæt ved Vanløse Station.

Selvom der dagen før åbningen stadig blev hamret og skruet på livet løs, forsikrer byggeleder af Kronen, Ken Nielsen fra firmaet Byggestyring.nu, at håndværkerne nok skal nå at blive færdige til tiden. 

- Vi har jo indtil klokken otte. Men vi kommer til at arbejde det meste af natten, siger Ken Nielsen.

Kronen forventer at modtage 4,3 millioner kunder årligt.

I indslaget øverst i artiklen kan du komme med indenfor i centeret.

Læs også Storcenter i Facebook-storm efter aflyst rapkoncert

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik