Nyt IKEA-varehus skrumper ind

IKEAs kommende varehus midt i København bliver både forsinket og mindre end planlagt.

Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Sådan så de oprindelige planer ud, men nu bliver IKEA-varehuset mindre end planlagt. Foto: Presse

Foto: Presse

1 af 3

Planerne for IKEAs kæmpe varehus midt i København på Kalvebod Brygge bliver ikke så stort som det var planen for to år siden. Derudover bliver åbningen udskudt fra 2020 til et endnu uvist tidspunkt. Det skriver Politiken.

Det skyldes ifølge ekspansionschef for IKEA Danmark Anders Lyhne Nordtorp at forbrugerne i højere grad handler på internettet, og at indkøbsmønstrene vil ændre sig endnu mere de kommende år: 

- I vores nuværende varehuse har kunderne taget varerne med, når de købte dem. Det har krævet, at vi havde masser lagerplads i varehusene. Fremadrettet forventer vi, at kunderne i højere grad får leveret varerne efterfølgende, siger han til Politiken.

Læs også Her skal Danmarks største hotel ligge

Da planerne for IKEAs varehus på Kalvebod Brygge blev præsenteret for to år siden, var ambitionen at varehuset skulle fylde 37.000 kvadratmeter. Samme størrelse som det nuværende varehus i Høje Taastrup. Det er heller ikke kommet frem, hvor meget mindre det kommende IKEA-varehus bliver.

Varehuset er en del af en større omlægning af området ved Kalvebod Brygge, hvor der udover IKEAs varehus kommer 500 ungdomsboliger, et hotel og et grønt strøg. De planer står stadig ved magt. 

Læs også Sofa solgt for en formue: Dyreste nogensinde hos auktionshus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik