Nyt IKEA-varehus skrumper ind

IKEAs kommende varehus midt i København bliver både forsinket og mindre end planlagt.

Planerne for IKEAs kæmpe varehus midt i København på Kalvebod Brygge bliver ikke så stort som det var planen for to år siden. Derudover bliver åbningen udskudt fra 2020 til et endnu uvist tidspunkt. Det skriver Politiken.

Det skyldes ifølge ekspansionschef for IKEA Danmark Anders Lyhne Nordtorp at forbrugerne i højere grad handler på internettet, og at indkøbsmønstrene vil ændre sig endnu mere de kommende år: 

- I vores nuværende varehuse har kunderne taget varerne med, når de købte dem. Det har krævet, at vi havde masser lagerplads i varehusene. Fremadrettet forventer vi, at kunderne i højere grad får leveret varerne efterfølgende, siger han til Politiken.

Da planerne for IKEAs varehus på Kalvebod Brygge blev præsenteret for to år siden, var ambitionen at varehuset skulle fylde 37.000 kvadratmeter. Samme størrelse som det nuværende varehus i Høje Taastrup. Det er heller ikke kommet frem, hvor meget mindre det kommende IKEA-varehus bliver.

Varehuset er en del af en større omlægning af området ved Kalvebod Brygge, hvor der udover IKEAs varehus kommer 500 ungdomsboliger, et hotel og et grønt strøg. De planer står stadig ved magt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere