Nyt forslag vil fjerne tiggere

Der er flere og flere pågående tiggere på gaden blandt andet i København, og ofte kommer de i organiserede grupper fra udlandet. De Konservative og Dansk Folkeparti vil nu indføre bødestraf.

Dansk Folkeparti og De Konservative, som nu vil fjerne gadetiggerne ved at indføre bødestraf for tiggeri i stedet for den nuværende mulighed for fængsel, der sjældent benyttes, skriver metroxpress.

Tal fra Rigspolitiet viser, at kun fem personer fik domme for at tigge i perioden 2008-2012, og selv om politiet siden har styrket indsatsen på området, mener de to partier, der kan gøres mere.

- Vi vil ikke gå efter dem, der spørger til en busbillet, men i stedet den organiserede form, hvor store grupper fra Østeuropa kommer hertil og spekulerer i det. De skal have bødestraf og derefter en udvisning. Når vi har så få sager, har de ingen respekt for reglerne, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til metroxpress.

Siden 2013 har Udlændingekontrollen - en særlig enhed i Københavns Politi - gået målrettet efter kriminelle udlændinge. Også dem, der tigger.

Her har man set en stigning i tilstedeværelsen af ikke herboende udlændinge, som begår kriminalitet i København, men ifølge vicepolitiinspektør Tom Struve har politiet styr på situationen:

- Det har helt sikkert været et stort problem i 2013, men vi har godt fat i dem. Vi har i politiet brugt lovgivningen, der er rettet mod dem, der ikke bor her i landet, og det gælder alt fra flaskesamlere til tiggere. Vi kan mærke en effekt, og vi kan se, der er færre af dem på gaden nu i forhold til tidligere, siger Tom Struve, som ikke vil forholde sig til det nye forslag, men siger:

- I Københavns Politi har vi brugt den nuværende lovgivning til den tryghedsskabende indsats i København, og den har medvirket til at skabe øget tryghed og givet færre forstyrrelser af den offentlige orden.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) mener ikke, man skal gå mere målrettet efter tiggere, som i forvejen er udsatte mennesker.

- Beslutningsforslaget virker som et udtryk for 'stakkelhaderi', og det bryder jeg mig ikke om. Når en person tigger på gaden, er det ofte udtryk for sociale problemer, som næppe løses ved at straffe den pågældende med højere bøder,« siger Mette Frederiksen til metroxpress.

Dog slår ministeren fast, at hun gerne vil se nærmere på, om der er brug for at styrke indsatsen imod mere eller mindre organiserede grupperinger af udenlandske kriminelle, som kommer hertil og skaber utryghed - eksempelvis ved trickspil.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere