Nyt forskningsprojekt tilbyder hjertescanninger til nyfødte

Et nyt forskningsprojekt, der går under navnet 'Copenhagen Baby Heart', vil blive klogere på hjertet.

Alle nybagte forældre, som har født deres barn på Rigshospitalet, Hvidovre Hospital og Herlev Hospital, bliver de næste to år tilbudt en hjertescanning af den nye pode.

Tilbuddet kommer som del af forskningsprojektet 'Copenhagen Baby Heart', og har til formål at finde de børn, der fødes med en hjertefejl, som ikke er blevet opdaget under fosterscanningen.

Scanningen tilbydes fra den 1. april, og kan blandt andet afsløre utætte hjerteklapper og huller i skillevæggene i hjertet. 

- For den enkelte familie, så betyder det, at hvis vi finder en hjertefejl, så har vi mulighed for at følge barnet fremover og kan forebygge, at der kommer komplikationer på længere sigt, fortæller overlæge Kasper Iversen fra Herlev Hospital, der er en af initiativtagerne til projektet, til TV 2.

Scanningen tager blot ti minutter og bliver foretaget med en lille ultralydsscanner, som den man kender fra de baby-scanninger, der foretages, mens barnet stadigvæk ligger i maven.

- Formålet med denne her undersøgelse er at beskrive, hvordan hjertet udvikler sig de første 14 dage og beskrive hyppigheden af ikke-erkendte hjertefejl hos nyfødte, så har man selvfølgelig også bedre mulighed for at forstå – og på sigt – behandle sygdomme. Det fortæller overlæge, Kasper Iversen, til TV 2.

Man forventer at screene op mod 36.000 babyer for hjertefejl i løbet af de to år, som forskningsprojektet løber. Herefter skal det besluttes, om screeningen skal bredes ud til hele landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik