Nyt folkemøde i Sydhavnen skydes i gang på lørdag

En stor gruppe lokale borgere har for første gang nogensinde inviteret til Sydhavnens Folkemøde, hvor bydelens udvikling skal diskuteres med politikere.

Der har været gang i forberedelserne til Sydhavnens Folkemøde siden juli i år. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Lørdag den 14. september 2019 afholdes der for første gang nogensinde Sydhavnens Folkemøde, hvor alle er velkomne. 

Her har en stor gruppe lokale borgere indkaldt til folkemøde, hvor de blandt andet - sammen med inviterede politikere - skal diskutere bydelens udvikling, som flere af de lokale er utilfredse med.

Rikke Rohr er initiativtager. Hun er født og opvokset i Sydhavnen og bor her også i dag i et hus, hun selv har bygget.  Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

- Vi laver det her folkemøde for at skabe opmærksomhed om, at der er en masse borgere i Danmark, der er rigtig utilfredse og utrygge med den måde, der bliver byudviklet på i dag, siger Rikke Rohr, initiativtager til Sydhavnens Folkemøde. 

Borgerne i Sydhavnen er stærkt utilfredse med, at det ser ud til, at der skal bygges boliger på det engang fredede naturområde, Stejlepladsen. 

Læs også Byggeplaner i fredet område: 17.500 underskrifter afleveret til minister

- Vi vil gerne skabe et debatforum, hvor vi borgere kan komme og mødes om og blive klogere på, hvad kan vi gøre, når sådan noget sker, og hvordan kan vi påvirke udviklingen og få råbt politikerne op, siger Rikke Rohr til TV 2 Lorry. 

Masser af debatter og aktiviteter
Sydhavnens Folkemøde er et heldagsarrangement, som fo

02:15

Nu på lørdag indkalder en stor gruppe lokale borgere i sydhavnen for første gang nogensinde til Sydhavnens Folkemøde. Her skal de blandt andet - sammen med inviterede politikere - diskutere bydelens udvikling, som flere af de lokale er utilfredse med.

Luk video

regår fra klokken 11 om formiddagen til klokken 23 om aftenen.

Ifølge Rikke Rohr er debatterne de vigtigste, hvor fagfolk og stadsarkitekten for København blandt andet vil være at finde. Debatterne varer fra klokken 11 til 17, men der er også masser af andet på programmet. 

I løbet af dagen vil der være musikindslag fra lokale kunstnere, kunstværker i naturen og aktiviter for børn i løbet af dagen. Efter debatterne er der langbordsmiddag, hvorefter festlighederne vil fortsætte. 

Læs også Ny arkitektkonkurrence: Hvem skal bygge på Stejlepladsen i Sydhavnen?

- Jeg håber, det kan løfte en debat, der kan sprede sig ud over hele Danmark, da det som sagt ikke kun et problem her i Sydhavnen, siger Rikke Rohr og fortsætter:

Borgerne i Sydhavnen er stærkt utilfredse med, at det ser ud til, at der skal bygges boliger på det engang fredede naturområde, Stejlepladsen. Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

- Jeg håber også, vi kan få samlet vores bydel, for vi er igang med at blive en rigtig opdelt bydel, men vi vil gerne være en den her blandede, mangfoldige bydel, som bygger videre på alle de kvaliteter, der findes herude i dag . Det skal styrke sammenholdet og stille os stærkere, når vi vil kræve at have indflydelse på udviklingen. 

Ambitionen er, at Sydhavnens Folkemøde skal være en tilbagevendende begivenhed. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik