Nye påsatte brande på Nørrebro i nat: Tre personer anholdt

Politiet måtte endnu en gang rykke ud til Nørrebro, hvor der igen i nat blev påsat brande fra unge uromagere. Tre personer er blevet anholdt.

Natten til fredag blev to personer anholdt for forsøg på brandspåsættelse og igen i nat blev yderligere tre personer anholdt for det samme.

På Nørrebro blev de tre personer taget på fersk gerning i gang med at starte en af flere brande, som i nat fik Københavns Politi til at rykke talstærkt ud til den hårdt plagede bydel.

quote De to personer, som vi anholdte i går er blevet fængslet, og i dag vil de tre anholdte fra i nat blive stillet for en dommer tiltalt for ildspåtættelse.

Michael Andersen, Vagtchef, Københavns Politi

- De to personer, som vi anholdte i går er blevet fængslet, og i dag vil de tre anholdte fra i nat blive stillet for en dommer tiltalt for ildspåtættelse, siger vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen til TV 2 Lorry.

Vagtchefen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor meget episoderne de to nætter i træk kan have med hinanden at gøre eller hvad, der skulle ligge til grund for de mange påsatte brande.

Nattens anholdelser fandt sted i området omkring Hans Tavsens Plads på Nørrebro, der ligger i forlængelse af Assistens Kirkegård. 

 

Anholdelserne fandt sted i forbindelse med en række uroligheder fra en mindre gruppe unge uromagere på omkring 15-20 personer i alt.

Ifølge TV 2 Lorrys repporter Stine Sylvestersen var omkring 50 betjente i går aftes ved 23-tiden til stede med i alt fem/seks store politivogne, et par almindelige biler, fire motorcykler samt en politi-bulldozer.

I nat blev der sat ild til både skraldespande og containere, men også to biler er blevet brændt af.

- Vi anholdte de tre personer omkring midnatstid. De blev taget på fersk gerning, siger vagtchef Michael Andersen.

Nattens anholdelser fandt sted i området omkring Hans Tavsens Plads på Nørrebro, der ligger i forlængelse af Assistens Kirkegård.