Nye oplysninger sætter spørgsmålstegn ved Alis forklaring

Forskellige historier om Ali og hans familie får politiker til at afvente med at betale indsamlede penge.

Ali Parnian og hans far Mohsen Parnian ryder op i det ødelagte Kaj Bageri. Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

Der tegner sig efterhånden et mere broget billede i en af ugens vel nok mest omtalte sager herhjemme.

Der er nemlig stillet spørsmålstegn ved forklaringen bag hærværkssagen fra Kajs Bageri i Tingbjerg, hvor maskerede mænd brutalt smadrede en hel cafe på kun få sekunder, mens kunder måtte flygte fra stedet. 

Det er ikke første gang, der er begået hærværk mod butikken, og ifølge ejeren Ali Parnian skyldes hændelserne, at han stædigt har nægtet at betale beskyttelsespenge til områdets bande. 

Men dét er altså ikke nødvendigvis hele forklaringen. 

Det bekræfter Københavns Politi, som stadig holder kortene tæt til kroppen, da man efterforsker sagen. 

Læs også Afpresning skal løses med udspil om parallelsamfund

Er gammel ejer af bageri indblandet?

Den tidligere ejer af bageriet i Tingbjerg, Mehdi Barze, har været i konflikt med Alis far. Det tilkendegiver han overfor TV 2 Lorry.

Denne konflikt handler også om trusler og krav om penge, lyder det herfra.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Alis far, men Ali Parnian selv bekræfter, at der fortsat er uoverensstemmelser mellem parterne:

- Mehdi og jeg har tidligere arbejdet sammen. Vi havde et pizzaria før. Det handler om det. Vi solgte pizzariet til Mehdi, og det var meningen, han skulle betale os. Men det gjorde han ikke, forklarer Ali til TV 2 Lorry.

00:30

På cirka et halv minut smadrer en gruppe unge mænd hele Alis bageri. Efter de brutale billeder blev vist på TV 2 Lorry har flere tusinde danskere tilkendegivet deres støtte til bageren - heriblandt Københavns overborgmester Frank Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Pause: Indsamlede penge doneres ikke endnu

Allerede samme aften, som TV 2 Lorry kunne vise de brutale billeder af ødelæggelserne i bageriet, startede den konservative gruppeformand Mette Abildgaard en indsamling

Mere end 15.000 danskere har bidraget, og knapt en halv millioner kroner er blevet skrabet sammen. Men nu afventer politikeren, hvad der skal ske med pengene. 

Det skriver Mette Abildgaard på Facebook. 

Læs også Næsten en halv million samlet ind til hærværksramt bager

- Jeg og Indsamlingskomiteen vil nu afvente, mens politiet efterforsker, og så vil vi forhåbentlig snart blive klogere på, hvad der er op og ned i sagen. Jeg vil samtidig bruge tiden på at undersøge det praktiske i forhold til at annullere indsamlingen og tilbagebetale de knap 500.000 kroner, som fordeler sig over mange tusinde donationer, hvis det skulle blive aktuelt. Der er ikke udbetalt så meget som en krone endnu, skriver hun. 

I opslaget henviser politikeren blandt andet til en artikel fra Berlingske, hvori man skriver, at Ali selv er anklaget for at have stjålet en bil og brændt den af. 

Byretten har frikendt ham, men sagen er anket til Landsretten. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik