To nye fødeklinikker skal imødekomme stigende fødselstal

Socialdemokratiet foreslår to nye fødeklinikker på Bispebjerg og Amager. Som det er nu skal man enten til Hvidovre eller Rigshospitalet.

00:25

Video: TV 2 Lorry

På Hvidovre Hospital og Rigshospitalet oplever man i dag fyldte fødestuer, mindre tid pr. fødende og behov for overflytning af fødende til andre fødeafdelinger - men det vil Socialdemokratiet have lavet om på.

Vi skal både sørge for, at vi har medarbejdere og plads nok til de mange nye fødsler, samtidig med at vi indretter os efter de ønsker, som kvinderne har til deres fødsel.

Sohpie Hæstorp Andersen, Regionrådsformand, Region Hovedstaden, Soc.dem. 

I en pressemeddelelse foreslår de et to årigt pilotprojekt med fødeafdelinger på både Bispebjerg og Amger hospital for at imødekomme stigningen i fødsler i regionen.

- Vi kan se, at fødselstallet vil fortsætte med at stige med flere tusind ekstra fødsler de kommende år. Det er fantastisk og livsbekræftende, men det kræver også, at vi fra politisk hold tænker os grundigt om, siger regionrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelsel.

- Vi skal både sørge for, at vi har medarbejdere og plads nok til de mange nye fødsler, samtidig med at vi indretter os efter de ønsker, som kvinderne har til deres fødsel, siger hun.

Læs også Bispebjerg kan få ny fødeafdeling

Forslaget indebærer, at den eksisterende hjemmefødselsordning i regionen samles på de to nye fødeklinikker.

To nye afdelinger vil give både de fødende med ukomplicerede fødsler og personalet en mulighed, som jeg tror, at de efterspørger.

Sohpie Hæstorp Andersen, Regionrådsformand, Region Hovedstaden, Soc.dem. 

Som det er i dag er det den enkelte fødeafdeling, der skal stille jordemødre til rådighed for kvinder, der ønsker at føde derhjemme - og det trækker ressourcer fra arbejdet inde på fødeafdelingerne.

Presset på fødeafdelingerne betyder ifølge pressemeddelsen også, at flere jordemødre bliver udbrændte og søger væk, og alt i alt er det stigende pres med til at skabe utryghed i de fødendes situationer, hvor der tværtimod er behov for tryghed.

Læs også Ny analyse: Dansk fødselshjælp er den bedste i verden

- To nye afdelinger vil give både de fødende med ukomplicerede fødsler og personalet en mulighed, som jeg tror, at de efterspørger og i stigende grad vil efterspørge i fremtiden, nemlig at føde i mere rolige omgivelser med en kendt jordemoder, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik