Nybyggere i Nordhavn vil have biograf mellem siloerne

En stor biograf i smørhullet mellem to af Nordhavns mest prominente bygninger kan blive en realitet for nybyggerne på de gamle moler.

Big Bio Nordhavn.

Det klinger stort og pompøst - og det er også målet med det planlagte byggeri af luksusbiografen, som kan blive en realitet i efteråret 2019.

Det skriver Magasinet KBH.

Biografen skal efter planen placeres mellem Nordhavns ikoniske ombyggede siler, Frihavnstårnet og Portland Towers, og p-huset og taglegepladsen Konditaget Lüders.

Byggeriet kan snart starte, men først skal naboerne høres endnu engang om projektet, da der i første omgang var planlagt en bygning med et atrium i midten af Hamborg Plads. 

Hullet i midten af bygningen må dog droppes, hvis det skal lykkes at indrette den luksuriøse biograf med de store recliner-sæder, som kan lægges ned, og Dolby Atmos, der er kendetegnet ved forstadsbiografen i Herlev.

Som navnet antyder bliver Big Bio Nordhavn en del af Big Bio Herlev - og endda den største filial, hvis naboerne giver grønt lys til byggeriet. 

Med den stort opslåede projekt i Århusgadekvarteret på Hamborg Plads får den aldrende Østerbrogade-biograf Park Bio altså kamp til stregen om gæsterne i fremtiden. 

Hvis tidsplanen kan holdes, nabohøringen går igennem og arbejdet forløber planmæssigt, skal åbningen finde sted blot få måneder før Nordhavnsmetroen begynder at køre.

Du kan desuden blive klogere på baggrunden for Nordhavnskvarteret i vores serie Bag Plankeværket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere