Ny vegetar-festival kommer til København

Oplev livet fra et slagtedyrs perspektiv eller deltag i debatten om grøn offentlig mad på Danmarks første vegetariske festival.

Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Danmarks første Vegetarisk Festival ser dagens lys den 25. til 27. august i grønne omgivelser på Tiøren ved Amager Strandpark. 

- Dansk Vegetarisk Forening arbejder for at etablere en stor vegetarisk festival i København, som vi kender det fra Oslo, Stockholm, Berlin og andre storbyer, skriver arrangørerne på deres hjemmeside. 

Foreningen står for arrangementet i samarbejde med Naturli' Foods, Urtekram, Copenhagen Yoga Festivals og bloggen Veganer.nu. 

Og programmet byder på langt mere end blot forskellige madtilbud. 

Læs også Nyskabende emballage fra Hvidovre: Så grøn, den kan spises

Uddeler ny pris til grønt forbillede

Der vil alle dage være både workshops, debatter, madboder og musik. 

Lørdag er der blandt andet fernisering på en fotografisk portrætserie af forskellige mennesker, som lever vegetarisk. 

Man vil også uddele en helt ny hæder i Danmark: Hindhede-Prisen.

- Dansk Vegetarisk Forening har fra og med 2017 stiftet en ny pris, Mikkel Hindhede-prisen, som gives til en person, der har ydet en særlig indsats for at fremme plantebaseret kost, står der skrevet i programmet. 

Læs også Cafébaron lukker Nordens ældste cafe

Debat og oplæg om kroppen uden kød

Søndag er der foredrag om begrebet 'kødfri mandag' - en praksis som stadig flere danskere er begyndt at følge for at gøre noget godt for miljøet. 

Både folketingspolitikere og kommunalpolitikere vil debattere, hvorvidt offentlige institutioner bør være med til at fremme plantekost i højere grad.

Og så vil lægen Tobias Schmidt Hansen forklare, hvad der sker med kroppen, hvis den udelukkende får plantebaseret kost, ligesom personlig træner Sarah Louise Bjørnsten vil komme med bud på, hvordan man opbygger muskler uden kød. 

Det vil ligeledes være muligt, at se en 360 graders VR-video, hvor seeren transporteres indenfor bag murene i et moderne slagteri:

- De dyr, vi spiser, lider fra den dag de bliver født, indtil de havner på vores tallerkner. iAnimal gør det muligt for seeren at få adgang til den daglige mishandling, der holdes skjult for offentligheden af landbrugsindustrien, skriver folkene bag arrangementet. 

Se det fulde program her. 

Læs også Forening mod Madspild: Spis gerne disse varer efter datoens udløb

  Foto: Vegetariskfestival.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik