Ny undersøgelse: Københavnerne føler sig trygge

Københavns Tryghedsundersøgelse viser igen i år, at trygheden er stigende i København. Men blandt andet på Ydre Nørrebro og Valby er den faldende.

Københavns Tryghedsundersøgelse 2016 viser, at langt de fleste københavnere føler sig trygge, når de færdes i deres nabolag.

Igen i år bekræftes tendensen, hvor færre københavnere melder om utryghed, og færre københavnere udsættes for kriminalitet. Kun 6 % af københavnerne fortæller, at de er utrygge i deres nabolag, ligesom færre københavnere har været udsat for kriminalitet.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Trygheden har været støt stigende i København siden 2009, hvor Københavns Kommune målte københavnernes tryghed første gang og hvor 11 % meldte, at de følte sig utrygge i deres nabolag.

Og selvom årets undersøgelse viser, at nogle københavnere er blevet påvirket af sidste års terrorhændelse i København, fortsætter den positive udvikling på trods af både denne og terrorhændelser i andre europæiske storbyer.

Kun ca. 6,3 % af de adspurgte københavnere giver udtryk for, at terrorhændelsen i København har påvirket deres færden i København

- Tryghed er grundlaget for at leve et godt og frit liv. Men det er ikke noget, vi kan tage for givet. Derfor er jeg glad for at se, at københavnerne generelt ikke lader sig kue af de tragiske hændelser, vi har været vidne til, siger overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen.  

I enkelte bydele melder flere beboere dog om større utryghed end sidste år, nemlig på Østerbro (5 %), Valby (10 %), Ydre Nørrebro (14 %) og Amager Øst (4 %).

Til gengæld er antallet af bydele, hvor over 10 % af beboerne føler sig utrygge, faldet fra ni bydele i 2009 til kun to ud af Københavns 13 bydele i 2016. Det drejer sig om Ydre Nørrebro og Bispebjerg.

- Vi har arbejdet målrettet med at øge trygheden i blandt andet de udsatte byområder, og det ser vi gode resultater af. Den seneste tid set en del uro på Ydre Nørrebro og Islands Brygge, som politi og SSP arbejder tæt sammen om at lægge låg på. Alle københavnere skal føle sig trygge, og derfor skal der fortsat sættes ind, hvor der er udfordringer, siger overborgmester Frank Jensen.

Hvad bekymrer københavnerne? 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere