Ny trend: De blev ikke døbt - men nu vil de konfirmeres

Præsten døber de unge få dage før de bliver konfirmeret. Fordi de ikke blev døbt som små.

Mange unge i København blev ikke døbt som små. Men en stor del af dem vil gerne senere døbes, så de også kan blive konfirmeret.

Det er tal fra Københavns Stift og Danmarks Statistik, der viser, at det er populært hos de unge, at tage en hurtig dåb, lige før de bliver konfirmeret.

Københavns Stift melder om, at tallet vokser markant. De unge bliver bliver døbt som teenagere, så de også kan blive konfirmeret. Tilbage i 2012 blev 227 døbt som teenagere. Tre år senere, i 2015 var tallet vokset til 279. Det er en stigning på 23 procent.

Måske danmarksrekord

Det har Mette Gramstrup, der er præst i Kristkirken ved Enghave Plads på Vesterbro i København, også bemærket. Hun har i år et konfirmandhold, hvor der er 110 unge, hvoraf hun har nydøbt de 27.

- Jeg tror, at jeg har Danmarksrekord i at døbe teenagere, siger hun til TV 2 Lorry. 

Mette Gramstrup ser to væsentlige grunde til den nye udvikling. Dels den lavere dåbsprocent i Københavns Stift, hvor kun 41 procent bliver døbt mod 68 procent på landsplan - dels at der er flere børnefamilier på Vesterbro. 

Holdningerne er ændret

- Byfornyelsen gør, at flere bliver på Vesterbro og lader deres børn vokse op her. Og så er der jo flere unge, der kan være i målgruppen, siger sognepræst Mette Gramstrup.

Hun mærker også, at de unge har ændret holdning til konfirmationen. 

- Jeg synes, de unge i 7. klasse er blevet mere voksne. Det er helt klart deres egen beslutning. Det er nogle ret seje konfirmander, jeg har her. Jeg underviser dem fordelt over fire hold, onsdag og torsdag. Det er fra 15.30 til 19.00, efter at de har været i skole hele dagen. Det siger da noget om, at det ikke bare er gaverne, siger Mette Gramstrup.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere