Ny Tivolisæson med endnu mere fyrværkeri

Når Tivoli til Maj åbner op for en ny sæson, bliver det med større brag end normalt. Til ære for de kinesiske turister skruer de op for fyrværkeriet.

2017 er dansk-kinesisk turismeår, og det forventes at trække endnu flere kinesiske turister til hovedstadsområdet end normalt.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har tidligere hævet forventningerne fra 25 % flere kinesere i 2017 til hele 40 % flere - og nu skruer Tivoli også op for indsatsen over for de langrejsende.

quote Der er næsten ikke noget, der er mere Tivoli-klassisk, end at slutte aftenen af med fyrværkeri, så jeg er glad for, at vi i år har næsten dobbelt så mange fyrværkerier, som i 2016. 

Nikolaj Koppel, Underdirektør for Kultur, Tivoli

Antallet af fyrværkerishows bliver fordoblet, så der både hver onsdag og lørdag vil være fyrværkerishows. Onsdagsfyrværkeriet er dermed tilbage, og det vil blive et show med vægt på de kinesiske farver.

- Der er næsten ikke noget, der er mere Tivoli-klassisk, end at slutte aftenen af med fyrværkeri, så jeg er glad for, at vi i år har næsten dobbelt så mange fyrværkerier, som i 2016. Jeg er sikker på, at både danske og udenlandske gæster vil sætte pris på det, siger Tivolis underdirektør for Kultur, Nikolaj Koppel.

Men fyrværkerishowsne i 2017 er selvfølgelig ikke kun til ære for de mange kinesiske turister, da lørdagsfyrværkeriet vil fortsætte som hidtil.

quote Det er spændende at sammensætte et nyt fyrværkeri. Tivolis fyrværkeriet får som regel store bifald, og så bliver man jo bidt af at overraske med noget nyt.

Gunnar B. Knudsen, Fyrværker, Tivoli

- Vi har lagt os i selen for, at fyrværkerierne skal være forskellige. Onsdagsfyrværkeriet i Kinas tegn er mere traditionelt, mens lørdagens fyrværkerishow med lys og ny musik af TooManyLeftHands er mere nyskabende - og den kombination glæder Tivoli godt, synes jeg, siger Nikolaj Koppel.

Den ansvarlige for hele showet, fyrværker Gunnar B. Knudsen, glæder sig til de nye udfordringer, som 2017 giver. 

- Det er spændende at sammensætte et nyt fyrværkeri. Tivolis fyrværkeriet får som regel store bifald, og så bliver man jo bidt af at overraske med noget nyt. Ikke mindst, når der som i år kommer ny musik til det ene og et tema for det andet, siger han.

I alt 45 fyrværkerishows vil blive afholt i 2017 heriblandt tre seperate festfyrværkerier og 21 af hver slags onsdags- og lørdagsshow. Derudover vil der traditionen tro være fyrværkerifestival mellem jul og nytår.

- Det er en god faglig udfordring med det nye, for slet ikke at tale om at det bliver et nyt sted, det skal fyres af fra. Jeg glæder mig meget til de to premierer, siger Gunnar B. Knudsen, der har været ansat som fyrværker i Tivoli siden 2005. 

Tivoli har premiere på det kinesisk inspirerede onsdagsfyrværkeri den 3. maj kl. 22.45 og det moderne lørdagsshow den 6. maj kl. 23.45. 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere