Ny stor svindelsag: Det offentlige bedraget for millioner

Københavns politi har anholdt og sigtet en person for bedrageri i millionklassen.

Mens støvet efter Britta - bedrageristormen, der ramte det offentlige Danmark og alle avisers forsider - langtfra har lagt sig, så står myndighederne nu med endnu en sag om millionbedrageri fra fælleskassen.

Københavns Politi oplyser, at de i dag har anholdt en mand og sigtet ham for at bedrage det offentlige for et "større millionbeløb".

Det var Socialstyrelsen, der tilbage i oktober indgav anmeldelse om det mistænkte bedrageri. Siden er anmeldelsen vokset til flere - og beløbet, der er bedraget for, er tilsvarende vokset.

Ifølge anmeldelsen har tre foreninger i flere tilfældet opnået tilskud til projekter på Socialstyrelsens område. Og der er i alt anmeldt 30 forhold om bedrageri til et samlet beløb af 4,5 millioner kroner. Derudover har politiet mistanke om, at der er iværksat forsøg på svindel for yderligere 9,5 millioner kroner.

Da politiet begyndte at efterforske de tre foreninger fandt de ud af, at den same person gik igen og skred så til anholdelse. Der er foretaget ransagninger på to adresser, og politiet vil ike afvise, at der vil ske flere anholdelser i sagen.

Københavns Politi har i dag ikke haft yderligere kommentarer til bedragerisagen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere