Ny skøjtehal på vej i København

Alle partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen Enhedslisten har besluttet at bygge en ny skøjtehal på Østerbro.

Københavnerne kan se frem til en helt ny skøjtehal på Østerbro, efter at Borgerrepræsentationen minus Enhedslisten har besluttet, at der skal etableres en ny skøjtehal til en samlet anlægssum på 170 millioner kroner.

Københavns Kommune indgår dermed en såkaldt OPP-kontrakt med ejendomsforvaltningsselskabet DEAS og totalentreprenør CASA.

OPP står for offentlig-privat partnerskab, og det betyder, at DEAS og CASA skal opføre den nye skøjtehal i det kommende Østre Gasværk Kvarter på Østerbro samt stå for såvel det indvendige som udvendige vedligehold af skøjtehallen i de første 24 år, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift. 

Skøjtehallen bliver det første OPP-projekt i Københavns Kommune nogensinde, og overborgmester Frank Jensen, Soc.dem., glæder sig meget over valget.

- Jeg glæder mig meget over, at vi nu kan få sat gang i byggeriet af skøjtehallen på Østerbro. De nye lækre faciliteter vil blive et kæmpe løft for de københavnske skøjteklubber og selvfølgelig også for de mange skøjteglade københavnere, siger Frank Jensen. 

Træningshal og p-hus

Den nye skøjtehal bliver indrettet med træningshal med tilskuerområder og foreningsfaciliteter, og ved siden af skal der anlægges et parkeringshus.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld, Alternativet, ser ligeledes frem til, at Østerbro får en ny skøjtehal. 

- Et vellykket VM i ishockey er nylig afsluttet i København, og de københavnske skøjteklubber oplever stor medlemstilgang. Der er brug for nye faciliteter, både til kunstskøjteløb og ishockey, og derfor glæder jeg mig over, at kontrakten er indgået. En milepæl i projektet er nået, og skøjtehallen er rykket et skridt tættere på.

Københavns Kommune kan nu, i samarbejde med de fremtidige brugere af skøjtehallen, Skøjteklub København og KSF Ishockey på Østerbro, gå i gang med det videre arbejde med realisering af projektet. 

De to lokalt forankrede skøjteklubber har siden 2008 været fælles om at benytte den midlertidige skøjtehal på Østerbro - først i Ryparken og siden 2011 på Østre Gasværksgrunden. Der er stor aktivitet i den midlertidige hal, som også benyttes af skoler, institutioner og byens borgere.

Skøjtehallen forventes at åbne i 2021.