Ny service: Få besked når passet udløber

En ny huske-service fra Københavns Borgerservice skal sørge for, at københavnerne husker at forny deres pas.

Kufferten er pakket og dit pas er klar i håndbagagen, så du kan forsvinde fra den mørke danske vinter og tage mod sydligere himmelstrøg eller solbeskinnede skiløjper. Men pludselig opdager du, at dit pas er udløbet. 

quote Teknologien har udviklet sig og nu er der mulighed for at give den her service til borgerne, fordi man simpelthen har styr på, hvornår folks pas udløber.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- og fritidsborgmester, København, Dansk Folkeparti

Det scenarie har flere stået i, men nu skal det være slut for borgere i Københavns Kommune. Kommunen har nemlig indført en ny huske-service, som skal eliminere mareridtet for københavnerne.

- Teknologien har udviklet sig og nu er der mulighed for at give den her service til borgerne, fordi man simpelthen har styr på, hvornår folks pas udløber. Og der har selvfølgelig været et ønske fra vores side om, at den teknologi skal udnyttes til at give en bedre service til københavnerne, så jeg er da stolt af, at det er lykkedes, siger Kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen, DF, til TV 2 Lorry.

Sendes som digital post

De første københavnere har allerede modtaget digital post fra Københavns Borgerservice, som minder dem om, at deres pas er meget tæt på at ramme udløbsdatoen, hvorfor det er en god idé lige at svinge forbi Borgerservice.

quote Så det er dét det hele har handlet om: at skabe tryghed.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- og fritidsborgmester, København, Dansk Folkeparti

Det digitale brev fra Borgerservice indeholder også et link til den række dokumenter, som skal udfyldes for at få passet fornyet. Når først det er gjort, er det eneste københavnerne skal sørge for at tage forbi det nærmeste borgerservicecenter og afslutte bestillingen.

- Det der med at give lidt ro i maven og en lille påmindelse i god tid om, at nu er det tid til at få fornyet dit pas og så lige få det at vide gennem sin digitale post og en hurtig nem måde at få det bestilt på. Så det er dét det hele har handlet om: at skabe tryghed, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Den nye løsning er i følge Københavns Kommune betalingsfri for københavnerne og omkostningsneutral for Københavns Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere