Ny plan: København får fire nye parker

Københavns Kommune vil, ifølge 10-årsplan, bruge 10 milliarder kroner på grønne områder, kulturhus, fodboldbaner og meget mere.

Hvis prognoserne holder, så vil København om 10 år være vokset med 100.000 mennesker, derfor har kommunen planlagt at opføre nye parker, bygge idrætsanlæg, institutioner og skoler. 

10 milliarder kroner over 10 år skal bruges på projektet, hvis udbygningsplanen skal føres ud i livet. Det skriver Politiken. 

Nogle af pengene skal gå til fire nye parker i byen.  To nye grønne parkanlæg i den nye bydel Nordhavn, som bygges i disse år, en park ved H.C. Ørstedsværket og ved en ny kanalbydel på Enghave Brygge. Samtidig skal Hans Tavsens Plads på Nørrebro forbedres.  

Kun sat penge af til 2017

I den nye udbygningsplan for kommunen får byen både nye fodboldbaner, plejeboliger og institutionspladser.  Alt sammen for at følge med det store antal nye borgere i byen. 

- Hvis vi skal sikre de værdier, der gør denne by unik, de grønne og de blå værdier, skal vi i god tid have styr på planlægningen kunne håndtere de mange nye borgeres behov -  lige fra ældrepleje og dagpasning til idræt og kultur, siger overborgmester Frank Jensen.

Han understreger, at den nye oversigt giver et billede af fremtidens behov. Men indtil videre er der kun sat penge af til det, der skal bygges og gøres næste år i budget 2017.