Ny oplevelsesrute åbner: Her er Havneringen

Fra Nyhavn og Holmen i nord til Sluseholmen og Amager Fælled i syd. Den nye Havnering tager københavnere og turister hele byen rundt.

Stierne har været der længe, men nu lanceres de 13 kilometer langs Københavns inderhavn som en nye oplevelsesrute ved navn Havneringen. Ideen med ruten er at få Københavnere og turister til at gå på opdagelse i nye dele af byen og ikke kun bruge velkendte steder som Nyhavn og Christianshavn.  

Havneringen har været undervejs siden 2013, men er blevet forsinket. Blandt andet på grund af de problemer, der har været med at bygge inderhavnsbroen, hvor ruten skal gå over. 

Broen er endnu ikke færddiggjort, ligesom Belvederebroen ved Sluseholmen, der også er en del af ruten, men først er klar i 2018. 

Københavns Kommune vil dog ikke trække lanceringen af Havneringen længere. Havneringen skal være klar til sommeren, og derfor åbner de den farbare del af den. 

Håbet er, at den vil få langt flere Københavnere og turister til at opdage og bruge nye områder langs havnen.

- Havneringen er en vision, der nu bliver til virkelighed. Havneringen skaber nem adgang til den blå og grønne natur, som er unik for København, og som giver byens borgere og turister adgang til en meget bred variation af rekreative oplevelser. Samtidig skaber ruten bedre sammenhæng i byen, både mentalt og trafikalt, siger teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, i en pressemeddelelse. 

Sammen med direktør i Dansk Cyklistforbund, Klaus Bondam, åbner han officielt den nye Havnering i dag med et cykeloptog, cykelkoncerter og gratis aktiviteter langs ruten.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere