Ny indsats mod narkosex vækker glæde

Københavnske politikere har nu bevilget et årligt beløb til information om såkaldt chem-sex - det vækker glæde i AIDS-Fondet

-Det er hovedsagligt en særligt udsat gruppe i en i forvejen udsat minoritet, der har et problematisk forhold til sex på hårde stoffer. Det resulterer i en øget forekomst af seksuelt overførte infektioner og psykiske følger i form af depression, angst, overdosis og i de værste tilfælde dødsfald.

Så kontant beskriver direktøren for AIDS-Fondet, Andreas Gylling Æbelø situationen, hvor et stigende antal personer kommer ind i et misbrug på grund af et fænomen, der breder sig hastigt i specielt homoseksuelle miljøer - chemsex.  Eller narkosex om man vil. To eller flere personer mødes, tager stoffer som for eksempel methamfetamin og dyrker sex sammen i de mange timer, de er under påvirkning af stofferne. 

AIDS-.Fondets direktør Andreas Gylling Æbelø er begejstret over politikernes beslutning.
AIDS-.Fondets direktør Andreas Gylling Æbelø er begejstret over politikernes beslutning.
Foto: Linda Kastrup /Ritzau Scanpix

På sit seneste møde har politikerne i det københavnske Sundheds- om Omsorgsudvalg gjort alvor af planer om at afsætte midler til oplysning om og rådgivning om chemsex - og den opgave skal AIDS-Fondet tage sig af.  Andreas Gyling Æbelø er glad for beslutningen.

-Det er første gang, vi får midler fra Københavns Kommune til det arbejde, som vi kan se den akutte nødvendighed af dagligt. Politikerne på rådhuset fortjener ros for deres progressivitet og den rettidige omhu, de demonstrerer med denne beslutning-. Der er hårdt brug for midlerne, lyder det fra Andreas Gylling Æbelø i en pressemeddelelse, som AIDS-Fondet i dag sendte ud som reaktion på bevllingen.

De næste år får AIDS-Fondet 295.000 kroner årligt til rådgivning om Chemsex. Det sker i AIDS-Fondets rådgivningscentre, Checkpoint, som nu vil kunne tilbyde mere fokuseret rådgivning - både til personer, der allerede har efaringer med chemsex og til personer, der vurderes at være på vej ind i en adfærd, der er risikalen.

AIDS-Fondet understreger, at de ikke skal opleves som et sted, der tilbyder afvænning, når folk er blevet afhængige af de stoffer, de har taget under chemsex.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere