Ny højdespringer: Lego-arving sælger palælejlighed

Lego-arving har fået flere millioner i pengekassen efter salg af klassisk herskabslejlighed med 10 værelser.

Lego-arvingen Anders Kirk Johansen har netop solgt sin palælejlighed på Sankt Annæ Plads i København.

Selvom salget af den 310 kvadratmeter store tredjesals-lejlighed fortsat ikke er tinglyst, er der noget, der tyder på, at lejligheden virkelig har kostet klodser.

Kirk Johansen greb nemlig selv dybt i lommen, da han i 2011 købte lejligheden for 11 millioner kr., og da han i starten af maj udbød lejligheden til salg, var det til den noget højere pris: 14,9 millioner kroner, skriver boligsiden Boliga.

Hvis salgsprisen holder sig i nærheden af den efterspurgte, stryger handlen ind midt blandt de ti dyreste lejligheder, der er solgt i år.

Ejendomsmægleren bag salget, James Iuel-Brockdorff, bekræfter handlen overfor Boliga, men har ikke yderligere kommentarer.

Liebhaveri på alle tangenter

Til den høje pris er det da heller ikke det rene plastik-hjem, den nye køber kan se frem til at rykke ind i på en af Københavns mest eksklusive adresser.

Ifølge ejendomsmæglerens salgsannonce er der nemlig tale om en klassisk herskabelig lejlighed med 10 værelser. Tre af dem ligger en suite, og så findes der blandt andet også et herreværelse med pejs.

Den nye køber behøver heller ikke at frygte, at der ikke bliver plads til lysekronerne i spisestuen. Ifølge salgsopstillingen er der nemlig god plads til de funklende prismer i de højloftede stuer.

Anden gang på markedet 

Det er anden gang, at Lego-arvingen, der er nevø til en af familieimperiets overhoveder, Kjeld Kirk Kristiansen, prøver at få luksus-lejligheden nær Nyhavn solgt.

Allerede efter fire måneder med nøglerne i hånden valgte Anders Kirk Johansen at udbyde lejligheden for 12,2 millioner kroner.

Den gang lykkedes det dog ikke at få palæ-lejligheden solgt.

Foruden den nu solgte lejlighed på Sankt Annæ Plads ejer Anders Kirk Johansen også den tidligere canadiske ambassade på Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro i København, som han også købte i 2011 for 38 millioner kroner, oplyser Boliga.

Lego-rigmanden ejer også Rohden Gods ved Vejle, som han købte for 77 millioner kroner i 2003.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere