Ny havnebro til Københavnske cyklister

Om en måned begynder byggeriet til Københavns nye havnebro, der skal forbinde Indre By og Christianshavn.

I 2018 åbner den nye BLOX bygning i København K, og i den forbindelse vil byen også få endnu en ny havnebro. Den nye smutvej er endnu unavngivet, men vil blive opført ved siden af Langebro til gavn for både cyklister og fodgængere.

quote Der er næsten en tendens til at undervurdere, hvor mange mennesker, der benytter de nye broer I byen - så vi regner også med, den bliver vældig populær.

Peter Fangel Poulsen, Projektchef i Realdania By & Byg.

- Vi regner med, at der kan være op mod 10.000 cyklister dagligt, der vil benytte den nye bro, og også flere tusinde fodgængere. Der er næsten en tendens til at undervurdere, hvor mange mennesker, der benytter de nye broer I byen, så vi regner også med den bliver vældig populær, siger Peter Fangel Poulsen, Projektchef i Realdania By & Byg.

Broen koster 100 millioner kroner, men er en gave til kommunen fra Realdania, der også står bag byggeriet BLOX for enden af Vester Voldgade.

- Den er designet meget simpelt og anonymt, som muligt. Samtidig med det, er det et akitektonisk gennemført stykke ingeniørarbejde, som tilpasser sig de omgivelser, den skal opføres i, siger Peter Fangel Poulsen.

quote Vi regner med, at der kan være op mod 10.000 cyklister dagligt, der vil benytte den nye bro.

Peter Fangel Poulsen, Projektchef, Realdania By & Byg

Broen kommer til at gå fra Vester Voldgade i Indre By til Langebrogade på Christianshavn, og skal efter planen aflaste noget af den enorme trafik på Langebro, hvor op mod 35.000 cyklister daglig krydser vandet. Samtidig bliver cyklister og fodgængere fragtet hurtigere og sikkert gennem byen på den nye bro.

- Broen skal binde de nye havneområder sammen, der er blevet udviklet på det seneste. Fra Havnebadene til Nykredits hus og til alt det, som vi laver ved BLOX, og få det til at blive et sammenhængende område, der gøre Københavns Havn mere attraktiv og skabe mere liv.

Onsdag d. 5 april kl. 10-12 vil første spadestik blive taget til det nye byggeri. Her vil man blandt andet kunne høre mere om broen, når Realdania og Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell, Enhedslisten, holder taler.