Ny busterminal til fjernbusser ved DGI-byen

Det skal være slut med kaotiske tilstande på Ingerslevsgade, når turist- og fjernbusser sætter passagerer af lige på cykelstien.

Siden fjernbustrafikken har fået en genoplivning, har der har været massivt pres på Ingerslevsgades cykelstier, som er blevet brugt til at læsse passagerer og deres bagage af og på - til stor gene og fare for cyklisterne.

SF, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Enhedslisten er blevet enige om at placere en fjernbusterminal ved Dybbølsbro station.

quote Forhåbentlig kommer vi til at se cyklister, der kan køre frem og tilbage stille og roligt uden frygt for, at de er ved at køre stakkels passagerer ned, når de bliver sat af bussen.

Niels E. Bjerrum, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, Soc.dem.

Parterne er blevet enige om, at placere den nye busterminal tæt på de nuværende holdesteder. Det er blevet besluttet på baggrund af en analyse, der har vurderet, at placeringen ved Dybbølsbro Station, er den bedste løsning. Fremfor tidligere alternativer som Københavns Lufthavn og Ørestaden.

Fjernbusterminalen skal fjerne de kaotiske scener, som møder turister, når de ankommer til hovedstadens holdesteder ved Ingerslevsgade, Bernstorffsgade og Valby Station.

Dermed slipper buschaufførerne for hver eneste gang at skulle slutte turene til København af med at advare passagererne om cyklister, når de træder ud af bussen.

Færre uheld i fremtiden

Niels E. Bjerrum, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Socialdemokraterne, glæder sig nu til, at der i fremtiden vil være mere ro og mere sikkerhed på det ellers så trafikerede område.

- Forhåbentlig kommer vi til at se cyklister, der kan køre frem og tilbage stille og roligt uden, at de er ved at køre stakkels passagerer ned, når der bliver sat af bussen fra Aarhus, Aalborg eller hvor de nu kommer fra.

Nu går sagen videre til økonomiforvaltningen, der skal i dialog med staten om, hvor terminalen skal placeres helt præcis, og hvordan den skal finansieres. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere